Εύκολη, γρήγορη & πεντανόστιμη συνταγή από τον Βαγγέλη Δρίσκα - Κοτόπουλο με μανιτάρια, κάπαρη και μουστάρδα!

Μια ακόμη ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση μας παρουσιάζει ο αγαπημένος σεφ & μας βάζει ολοταχώς στην κουζίνα...

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια

2 καρότα

2 κλωναράκια σέλερι

2 ξερά κρεμμύδια

2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

125 ml λευκό κρασί

3 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα 

1 κουτ. σούπας κάπαρη

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια το φιλέτο του κοτόπουλου και κόψτε τα μανιτάρια στη μέση ή σε φέτες αν είναι μεγαλύτερα. Κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια και σε ροδέλες τα καρότα. Ψιλοκόψτε το σέλερι. Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το κοτόπουλο και μετά προσθέστε τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα καρότα και τον πολτό σκόρδου. Αφήστε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και μετά προσθέστε τα μανιτάρια.

Συνεχίστε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά και ρίξτε στη συνέχεια το κρασί, την μουστάρδα και την κάπαρη. Αλατοπιπερώστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέστε λίγο νερό αν στεγνώσει τελείως το φαγητό. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ