Μade in Greece: 5 Έλληνες στους under 30 πιο επιτυχημένους νέους της Ευρώπης -Ποιοι είναι;

Το Forbes δημοσίευσε για πρώτη φορά την λίστα 30 Under 30 για την Ευρώπη. Η λίστα αναδεικνύει τους νέους κάτω των 30 ετών που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν σε 10 διαφορετικούς τομείς. 

Συνολικά, παρουσιάζονται 300 νέοι, δηλαδή 30 σε κάθε μία από τις 10 υποκατηγορίες. Τέχνες, Τεχνολογία, Επιστήμη, Διοίκηση, Media, Κοινωνικά δίκτυα, Επιχειρηματικότητα, Οικονομία, Βιομηχανία και εμπόριο είναι οι κατηγορίες. Ανάμεσα στις 300 συνολικά νέους που ξεχώρισε το έγκριτο περιοδικό, βρίσκονται και 5 Έλληνες.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερα για τους 5 Έλληνες της λίστας...

1. Αντέλ Εξαρχόπουλος

Η Αντέλ Εξαρχόπουλος γεννήθηκε στην Γαλλία το 1994. Αν και είναι μόλις 19 ετών, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στην ταινία “La vie d’ Adele” (Η ζωή της Αντέλ) που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα.

Στην Γαλλία είναι πολύ γνωστή από τον ρόλο της Μαριάννας στην ταινία  «Les Enfants de Timpelbach», ταινία στην οποία έπαιξε το 2007 σε ηλικία 13 ετών.  Η πρώτη της συμμετοχή σε κινηματογραφική ταινία ήταν το 2005 στην ταινία «Martha moyen-métrage». Συνέχισε το 2006 στην ταινία «Boxes» της Jane Birkin και ακολούθησαν αρκετές ακόμα.

Εκτός από κινηματογράφο, έχει δοκιμάσει και την τηλεόραση σε δύο τηλεοπτικές σειρές: «RIS» και «Mes chères études d’Emmanuelle Bercot».

Έλκει την ελληνική καταγωγή της από τον Έλληνα παππού της. Ο πατέρας της γεννήθηκε στη Γαλλία και είναι καθηγητής κιθάρας. Έχει δύο μικρότερους αδελφούς.

Η Αντέλ ξεκίνησε μαθήματα ηθοποιίας  από πολύ μικρή και όπως δείχνει η ήδη μακρόχρονη εμπειρία της, έχει εξαιρετικό ταλέντο.

2. Γιάννης Φιλιππάκης

Ο Γιάννης είναι μουσικός. Βρίσκεται στην κατηγορία της ψυχαγωγίας στην 20η θέση. Είναι ο τραγουδιστής στο ροκ συγκρότημα Foals.

3. Νίκος Αράπκουλες – Παναγιώτης Παπαδιαμάντης

Είναι οι συνιδρυτές της Heliix και βρίσκονται στην 11η θέση της λίστας για τη Βιομηχανία. Πρόκειται μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική, πάνω στην οποία βασίζεται το πρώτο προϊόν της εταιρείας, η συσκευή Phaethon™. Η καινοτόμος αυτή συσκευή, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τύπο ηλιακού θερμοσίφωνα, δημιουργώντας ένα σύστημα ηλιακής συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – ζεστού νερού χρήσης, που προσφέρει μείωση έως και 30% στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.  Οι δύο νεαροί, κέρδισαν το  Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας την χρονιά που μας πέρασε...

4. Χριστίνα Οικονόμου

Η Χριστίνα βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας Λιανική και Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Το ταξίδι της στη μόδα ξεκίνησε με τις σπουδές της στο Instituto Marangoni, στο Παρίσι, αλλά και το International Awards στην Graduate Fashion Week του Λονδίνου, το 2011. Έπειτα πολλές συνεργασίες ήρθαν στην επαγγελματική της πορεία, με οίκους όπως ο Giambattista Valli, μέχρι που επέστρεψε στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να εγκαινιάσει το δικό της label.

To βιογραφικό της Χριστίνας Οικονόμου είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Οι σπουδές της στην σχολή Parsons και το Instituto Marangoni συνδυαστικά με το ταλέντο της, την βοήθησαν όχι μόνο στο να της δοθεί μια θέση στον οίκο Giambattista Valli, αλλά και να κερδίσει το 2011, το International Awards στο London Graduate Fashion Week. Το 2013 ωστόσο αποφάσισε να γυρίσει στην γενέτειρα της και να χτίσει το δικό της label, ρούχα του οποίου έχει επιλέξει να προωθήσει και μέσω του blog της, η γνωστή Ιταλίδα blogger Chiarra Ferragni. Ρομαντικά floral prints, σε μοντέρνες μίνιμαλ γραμμές, ήπια μεταξωτά και ακατέργαστα, φυσικά υφάσματα είναι τα στοιχεία που θα αγαπήσει κανείς στις συλλογές της.

Δείτε τα σχετικά άρθρα με τους εξής τίτλους: Μade in Greece από 7 Top Women + 1 άντρα: Μαγιό, γυαλιά, ρούχα, καπέλα - Φραγκίστα, Οικονόμου, Σταύρου ... - 1.250.000 ευρώ σας περιμένουν: Κάντε αίτηση τώρα για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας & στηρίξτε τα σχέδια σας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ