Ειδικός έπαινος για το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας στην τελετή για το Ευρωπαϊκό βραβείο "Μουσείο της Χρονιάς 2016"

Στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων για τα κορυφαία μουσεία του 2016.

Με ειδικό έπαινο αποχώρησε από την απονομή των βραβείων το ελληνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, την 5η ειδική τιμητική διάκριση, μεταξύ των 49 μουσεία από 24 χώρες που  συμμετείχαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό European Museum Forum (EMF)

Το ετήσιο βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2016» απονεμήθηκε στο Μουσείο για την Ιστορία των Πολωνών Εβραίων, που βρίσκεται στη Βαρσοβία.

Το Μουσείο POLIN παρουσιάζει την ιστορία των Εβραίων της Πολωνίας καλύπτοντας μια περίοδο 1.000 χρόνων, καθώς και τη συμβολή τους στην περιοχή και στην Ευρώπη, από τον πρώτο οικισμό ως τη σύγχρονη εποχή. Το Μουσείο που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Απρίλιο του 2013 και την κεντρική του έκθεση τον Οκτώβριο του 2014, βρίσκεται στην περιοχή μιας πρώην ακμάζουσας εβραϊκής συνοικίας, που αργότερα έγινε το Γκέτο της Βαρσοβίας.

Εκτός από το μουσείο της Τεγέας, του Δήμου Τρίπολης, στους 49 φιναλίστ συμμετείχε άλλο ένα ελληνικό μουσείο, το  Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Eλένης Γαρεδάκη που βρίσκεται στα Χανιά Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ