69% αύξηση της τιμής των τσιγάρων στην Αυστραλία - Θα κοστίζουν πάνω από 45 δολάρια το πακέτο

Από το Σεπτέμβριο του 2020, η μέση τιμή ενός πακέτου τσιγάρων στην Αυστραλία είναι πολύ πιθανό να κοστίζει περισσότερα από 45 δολάρια το πακέτο.   

Η κυβέρνηση της χώρας προσανατολίζεται στο να αυξήσει το φόρο κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού κατά 12,5% ετησίως και διαδοχικά από το 2017 έως το 2020, όπερ σημαίνει ότι στο τέλος η συνολική αύξηση θα αγγίξει το 69%.   To υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι η αύξηση στο φόρο κατανάλωσης αποτελεί μέτρο υπέρ της υγείας των πολιτών, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει φόρο της τάξεως του 70% στην τιμή του τσιγάρου, ωστόσο η αύξηση των εσόδων της χώρας θα είναι σημαντική.  

 «Οι αλλαγές αυτές θα βελτιώσουν την υγεία των Αυστραλών, μειώνοντας την έκθεση τους στον καπνό και θα εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα καπνού θα φορολογούνται πλήρως και θα εναρμονίζονται με τους κανονισμούς της Αυστραλίας» αναφέρει η κυβέρνηση στο κείμενο του προϋπολογισμού που κατέθεσε προς συζήτηση στη Βουλή.   «Οι επιπτώσεις των μέτρων στον καπνό θα φέρουν έσοδα της τάξεως των 4,7 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών Scott Morrison μιλώντας στο αυστραλιανό κοινοβούλιο.  

Οι αυξήσεις αυτές θα επιτρέψουν στην Αυστραλία να παραμείνει το πιο ακριβό μέρος στον κόσμο για τους καπνιστές. Σύμφωνα με έκθεση της Deutsche Bank, το 2015, τα τσιγάρα στην πόλη της Μελβούρνης κόστιζαν 142% περισσότερο απ' ότι στη Νέα Υόρκη. Στο Σίδνεϊ το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το  130%. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ