Good news: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης- Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από τη Νόρα Δράκου

Δύο προκρίσεις σε ημιτελικούς επιφύλαξε για την Ελλάδα το πρωινό πρόγραμμα της 2ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης του Λονδίνου.
 

Κι αν για τον Ανδρέα Βαζαίο ο προκριματικός των 200μ. μικτή ατομική είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα (πέρασε τρίτος με 2:00.00), δεν ισχύει σε καμία περίπτωση το ίδιο για τη Νόρα Δράκου.

Η 24χρονη αθλήτρια του Άκη Οικονόμου συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο με 54.81 (είχε 55.45 από το 2012), πήρε τη δέκατη θέση των προκριματικών και πέρασε ως ένατη στους απογευματινούς ημιτελικούς (υπήρχαν τρεις Ολλανδές πιο πάνω, με τη Ρανόμι Κρομοβιτζότζο να είναι η ταχύτερη όλων με 53.37).


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έπιασε μάλιστα το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το 2017, ενώ πλησίασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο (54.43), όπου βεβαίως έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα 50μ. ελεύθερο.

Ο Ανδρέας Βαζαίος δεν χρειάστηκε να κουραστεί ιδιαίτερα στα 200μ. μικτή ατομική, όπου με χρόνο ακριβώς δύο λεπτά τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του, πίσω από τον Λάζλο Τσεχ, και πέρασε τρίτος στο σύνολο. 

Στα 200μ. ελεύθερο ο Δημήτρης Δημητρίου κατετάγη 32ος με 1:49.82, «αγγίζοντας» το ατομικό του ρεκόρ (1:49.80). Ο 19χρονος αθλητής, πάντως, δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την απογοήτευση από τη μέτρια χθεσινή του εμφάνιση στα 400μ., αγώνισμα που ήταν ο βασικός του στόχος στο Λονδίνο.

Εν τω μεταξύ, πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Χρήστο Κατραντζή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Λονδίνου.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε χθες (όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας) στα 4Χ100μ. ελεύθερο, ανέβασε πυρετό το βράδυ κι έτσι δεν θα μετάσχει στους σημερινούς προκριματικούς των 200μ. ελεύθερο.


Ο αθλητής του Αλέξανδρου Χατζηγιαννάκη θα επικεντρωθεί πλέον στο βασικό του αγώνισμα, τα 100μ. ελεύθερο, ευελπιστώντας ότι ως την Πέμπτη που θα γίνουν οι προκριματικοί θα έχει αναρρώσει πλήρως.

Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο άγχος για τον Κατραντζή έφυγε χθες, αφού με την επίδοση της ομάδας 4Χ100μ. εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ακόμη κι αν δεν πιάσει το όριο στο ατομικό αγώνισμα.

Πηγή: ΠΣΑΤ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ