Η πιο Made in Greece γιορτή στη Τεχνόπολη στο Γκάζι: «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016» Μαγειρέματα & γευσιγνωσίες

Το σημαντικότερο φεστιβάλ γεύσης στην Ελλάδα ανοίγει στις 10 Ιουνίου τις πύλες του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους επισκέπτες του.
  

Μια από τις πιο δημοφιλείς ατραξιόν του «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» είναι πάντα οι παράλληλες γευστικές και μαγειρικές εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες, και αυτή η παράδοση συνεχίζεται. Μόνο που φέτος, για πρώτη φορά, οι εκδηλώσεις αυτές είναι ελεύθερες, χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες, και τα μέρη όπου θα πραγματοποιούνται θα είναι ανοιχτά πανταχόθεν έτσι ώστε να μπορεί να τις παρακολουθεί ο κόσμος ακόμη και αν δεν κάθεται στις καρέκλες της βασικής σκηνής του event. Έτσι, γνωστοί σεφ θα παρουσιάσουν μια πλούσια και ποικίλη θεματολογία.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος λ.χ., θα παρουσιάσει πρωτότυπες σάλτσες για πάστα. ο sushi chef του «Matsuhisa» Αντώνης Βρατσάνος θα μας μάθει πώς να κόβουμε τα ψάρια για να φτιάχνουμε σασίμι και σούσι, αλλά και πώς να τυλίγουμε σωστά τα maki roll. o pastry chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Ευγένιος Βαρδακαστάνης θα μας μυήσει στα μυστικά της παρασκευής του παγωτού στο σπίτι και θα μας δείξει πώς φτιάχνεται το δημοφιλές frozen yogurt. ο Ζαν-Λουί Καψαλάς θα δροσίσει το μαγειρικό μας ρεπερτόριο με κρύες σούπες και ο Ολιβιέ Καμπανά θα παίξει με τα αβγά, ενώ από το «Le Votre Piree» θα μας δείξουν τα κόλπα των χαρούμενων cake pops.

Στον τομέα ποτό - κρασί τώρα, θα υπάρχουν επίσης ωραίες ιδέες. Όλοι πλέον πίνουμε κοκτέιλ, οπότε είναι δικαιολογημένο να θέλουμε την «αλφαβήτα» του cocktail making. Αλλά και να μάθουμε περισσότερα για την ανερχόμενη τάση σήμερα, τα Low-ABV cocktails, κοκτέιλ με αλκοόλ χαμηλών βαθμών δηλαδή, που ταιριάζουν με μεζέδες του aperitivo αλλά και το φαγητό γενικότερα. Επιπλέον, τώρα που οι μικροζυθοποιίες φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην Ελλάδα, μια γευσιγνωστική ξενάγηση στους πολλούς τύπους μπίρας είναι μια ευκαιρία να βρούμε ποιες μας αρέσουν περισσότερο και γιατί. Όσο για το κρασί, η τέχνη της αρμονίας πάντα κρύβει μυστικά προς διαφώτιση, οπότε μια «μάχη» ανάμεσα στο λευκό Ασύρτικο και το κόκκινο Αγιωργίτικο, για το ποιο ταιριάζει καλύτερα συνδυαζόμενο με τις ίδιες γεύσεις, κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Το αβγό του Olivier 
O Ολιβιέ Καμπανά, από τους πιο δημιουργικούς σεφ στην Αθήνα, βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο, θα μας δείξει πώς να μαγειρέψουμε το αγαπημένο αβγό με μοντέρνους και φευγάτους τρόπους.
  
Η κουζίνα των Κυκλάδων 
Το επιμελητήριο των Κυκλάδων θα παρουσιάσει το βιβλίο αναφοράς για τις γεύσεις των αγαπημένων μας νησιών, με τίτλο «Του Ανέμου και της Αλμύρας» των Δαρειώτη, Τσιχλάκη, Ανδρουλιδάκη, που εκδόθηκε πρόσφατα.
  
Ελαιογνωσία 

Η olive oil expert Μαρία Κατσούλη διοργανώνει μια μοναδική γευσιγνωσία βάζοντας δίπλα δίπλα προβληματικά ελαιόλαδα και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα μικρών Ελλήνων παραγωγών. 

Όλα για το φεστιβάλ στο http://www.elladagiortigefseis.gr/ 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ