Η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος στην κορυφή της Ευρώπης!

Η Πορτογαλία έγραψε ιστορία.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός παιχνιδιού από το 25’, τον Ρουί Πατρίσιο να βγάζει τα… πάντα στο ματς, τον Φερνάντο Σάντος να κάνει άριστο κοουτσάρισμα και τον Έντερ να αποτελεί την «χρυσή» αλλαγή, αφού σκόραρε στο 109’ της παράτασης, οι Ίβηρες πήραν το πρώτο Euro της ιστορίας τους, επικρατώντας 1-0 της οικοδέσποινας Γαλλίας! 

Το ματς ξεκίνησε με τους Γάλλους να πιέζουν και να αναζητούν ένα γρήγορο γκολ και τους Πορτογάλους να περιμένουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. 

Οι Γάλλοι δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες χωρίς να μπορούν να νικήσουν τον Ρουί Πατρίσιο. Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Κ. Ρονάλντο που είχε δεχθεί ένα κτύπημα από τον Παγέ την ώρα του ματς, δεν κατάφερε να συνεχίσει και αποχώρησε με φορείο και δάκρυα στα μάτια.

Ο αγώνας έληξε στην κανονική του διάρκεια 0-0, με τους Γάλλους να χάνουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με το δοκάρι του Ζινιάκ. 

Στην παράταση η Πορτογαλία έδειξε ότι είχε μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα! Απάντησε μάλιστα και στα δοκάρια με την εκτέλεση φάουλ του Ράφαελ Γκερέιρο, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Γαλλίας.

Στο 109’ πάγωσε το «Stade de France». 

Ο Έντερ έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ρόλαρε πάνω στον Κοσιελνί και με ένα πολύ δυνατό σουτ, νίκησε τον Γιορίς και… έστειλε στα ουράνια Φερνάντο Σάντος, Κριστιάνο Ρονάλντο, συμπαίκτες και συμπατριώτες του! 

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίτσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Ρενάτο Σάντσες (79’ Έντερ), Άντριεν Σίλβα (66' Ζοάο Μουτίνιο), Κ. Ρονάλντο (25’ Κουαρέσμα), Νάνι. 

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Σανιά, Κονσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό (110’ Μαρσιάλ), Γκριζμάν, Παγέ (58’ Κομάν), Ζιρού (78’ Ζινιάκ). 

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία) 

Γήπεδο: «Stade de France» 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ