Εντυπωσιακό: 17 μεγάλες αλλαγές που θα φέρει η τεχνολογία στη ζωή μας μέχρι το 2050

Οι νέες τεχνολογίες είναι ήδη προ των πυλών και ετοιμάζονται να αλλάξουν για πάντα την καθημερινότητά μας.

Δείτε τις πιο σημαντικές αλλαγές που θα φέρουν στη ζωή μας, μέχρι το 2050, όπως τις «προβλέπει» ο Ian Pearson στο Business Insider.

  1. Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα αρχίσουν συστηματικά οι αποστολές αγαθών με την χρήση drones. Σύμφωνα με τον Pearson, οι πρώτες χρήσεις της νέας δυνατότητας, που το νομικό τους πλαίσιο εξετάζεται σε αρκετά κράτη του κόσμου, αναμένεται να αφορά μεταφορά ιατρικών αγαθών σε απομακρυσμένες περιοχές.

     
  2. Οι αποστάσεις μεταξύ των πόλεων «εκμηδενίζονται». Ήδη, τους προηγούμενους μήνες είχαμε τις πρώτες επιτυχημένες δοκιμές για το Hyperloop, το οποίο αναμένεται να δώσει μια νέα ταχύτητα στις μεταφορές μεταξύ των πόλεων. Η τεχνολογία αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε πέντε με έξι χρόνια.
  3. Οι μηχανές θα αρχίσουν «να σκέφτονται» σαν άνθρωποι. Ο Ian Pearson αναμένει πως η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης σε αυτό το σημείο θα έχει επιτευχθεί μέχρι το 2025.
  4. Οι άνθρωποι «θα πατήσουν» στον Άρη μέχρι το 2030. Ήδη, άλλωστε, ο Έλον Μασκ έχει προγραμματίσει μια σχετική αποστολή για το 2024.  
  5. Προσθετικά μέρη του σώματος θα δίνουν νέες δυνατότητες στους ανθρώπους, μέσα στην επόμενη δεκαετία. Κάτι που ήδη έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του. Ο 25χρονος βιολόγος  James Young, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί ένα προσθετικό χέρι το οποίο υποστηρίζει ένα drone,  ενώ το προσθετικό χέρι ενός Γάλλου tattoo artist τον βοηθά στην δουλειά του.
  6. Και τα ρούχα θα μπορούν να δώσουν νέες δυνατότητες στους ανθρώπους. Πιο απλό παράδειγμα, άλλωστε, αποτελούν οι νέες στολές-«εξωσκελετοί» που χρησιμοποιούνται  ήδη για ένα πλήθος εργασιών.
       
  7. Η εικονική πραγματικότητα θα αντικαταστήσει την επόμενη δεκαετία ένα μέρος από τα γραπτά κείμενα. Πώς θα σας φαινόταν, για παράδειγμα, αν αντί για ένα απλό κείμενο  ιστορίας στο σχολείο, οι μαθητές «βρίσκονταν μέσα» στο ίδιο το ιστορικό γεγονός!
  8. Τα smartphones θα είναι ξεπερασμένα μέχρι το 2025! Καθώς οι ψηφιακές  τεχνολογίες απεικόνισης προχωρούν, όλο και μικρότερες συσκευές μπορούν να δημιουργούν εικονικές οθόνες. Δεν θα ήταν λοιπόν τόσο παράξενο αν τα τηλεφωνά σας αντικατασταθούν από έξυπνα ρολόγια ή κοσμήματα!
  9. Τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα θα είναι παντού της επόμενη δεκαετία. Ήδη οι δοκιμές από όλες τις μεγάλες εταιρείες είναι σε εξέλιξη.
  10. Οι τρισδιάστατες εκτυπώσεις θα χρησιμοποιούνται για την δημιουργία των νέων σπιτιών μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.
  11. Τα νοικοκυριά θα χρησιμοποιούν ρομπότ για τις δουλειές του σπιτιού, αλλά και για παρέα από το 2030.
  12. Η νανοτεχνολογία θα μας επιτρέψει να «ζούμε» σε εικονικούς κόσμους όπως αυτός του Matrix μετά το 2045. «Συνδέοντας» το μυαλό σας με έναν υπολογιστή θα μπορείτε να δραπετεύετε σε νέους φανταστικούς κόσμους. Και αν σας φαίνεται απίθανο,  ο Pearson υπενθυμίζει πως μια παρόμοια τεχνική ζήτησε πρόσφατα να δημιουργηθεί ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, ως ένα είδος προστασίας από την συνεχή ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. 
     
  13. Οι άνθρωποι θα μπορούν να αρχίσουν να μοιάζουν με cyborgs μέχρι το 2045. Εμφυτεύματα και προσθετικά μέλη, όπως νέοι «έξυπνοι φακοί επαφής», θα μετατρέψουν τους ανθρώπους εν μέρη σε μηχανές. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, είναι φυσικό πως οι νομοθεσία θα απαγορεύει σε μεγάλο ποσοστό παρόμοιες αλλαγές.
  14. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο στη λειτουργικότητα των σπιτιών τους μέχρι το 2040. Ήδη οι πρώτες τέτοιες εφαρμογές είναι πραγματικότητα.
  15. Νέα πανύψηλα κτήρια θα λειτουργούν σαν «μικρές πόλεις» μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.
  16. Μέχρι το 2050 θα έχουμε μεταβεί πλήρως  στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  17. Ο τουρισμός στο διάστημα θα είναι πραγματικότητα μέχρι το 2050. Αλλά και πάλι, θα αφορά τους πιο πλούσιους!

  

Πηγή: Business Insider

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ