Μουσειο Ελληνικής Γαστρονομίας – Ένας πολυχώρος που αξίζει να τον επισκεφθούμε

Το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας είναι ένας πολυχώρος αφιερωμένος στην ελληνική γαστρονομία, στην ιστορία της και στον πολιτισμό που την συνοδεύει γράφει ο Κωνσταντίνος Ματσουρδέλης - Ομάδα Gastronomy Α-Ω.

Το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας είναι ένας πολυχώρος αφιερωμένος στην ελληνική γαστρονομία, στην ιστορία της και στον πολιτισμό που την συνοδεύει γράφει ο Κωνσταντίνος Ματσουρδέλης - Ομάδα Gastronomy Α-Ω.

Στόχος μας είναι να προβάλουμε στοιχεία του ελληνικού γαστρονομικού και πολιτισμικού πλούτου από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και από κάθε περίοδο της ελληνικής ιστορίας.

Η εμπειρία ενός επισκέπτη στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας ξεκινάει στην έκθεση ελληνικών προϊόντων. Εκεί προβάλλονται εκθέματα σχετικά με τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, τις μεθόδους παραγωγής τους και την θέση τους στην ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Στην συνέχεια μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και με χρήση τεχνολογίας ο επισκέπτης μαθαίνει συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ έχει και τη δυνατότητα να μάθει ο ίδιος να μαγειρεύει ελληνικές συνταγές στην διάρκεια των μαθημάτων μαγειρικής που ακολουθούν,

Κατά την ξενάγηση ο επισκέπτης γεύεται διάφορα ελληνικά εδέσματα ενώ μπορεί να έχει και ένα πλήρες γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου.

 Τέλος, το κατάστημα πωλήσεων του Μουσείου φιλοξενεί μια συλλογή από εκλεκτά προϊόντα από όλο το φάσμα της ελληνικής γαστρονομίας αλλά και διάφορα αναμνηστικά και είδη δώρων.


 

Γιατί να στηρίξω το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας;

Το Μ.Ε.Γ. είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος χώρος προβολής της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης. Προσδοκία μας είναι να αναστρέψουμε την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει το ιστορικό κέντρο του ‘τουριστικού φαγητού’ προβάλλοντας τις γνήσιες αξίες της ελληνικής φιλοξενίας.

Έτσι θα αποτελεί έναν χώρο γνωριμίας με την καλή πλευρά του ελληνικού φαγητού που θα τον απολαμβάνουν τόσο οι κάτοικοι της Αθήνας όσο και οι επισκέπτες από κάθε πλευρά του κόσμου. Σε κάθε περίπτωση θα γεμίζει όλους μας με υπερηφάνεια.


Που θα πάνε τα λεφτά;

 Τα λεφτά από το crowd funding θα μας δώσουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ψηφιακά πολυμέσα τα οποία θα υποστηρίζουν την ξενάγηση στον χώρο. Τα πολυμέσα αποτελούνται από προσωπικές φορητές συσκευές που θα δίνονται στους επισκέπτες, το λογισμικό τους και οθόνες σε διάφορα σημεία του Μουσείου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ