Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει μπισκότα whoopy pies και γίνεται πανικός - Δοκιμάστε τα!

Φτιάξτε κι εσείς τα δικά σας μαλακά μπισκότα και γεμίστε τα με ότι κρέμα επιθυμείτε

Συστατικά

Για τα μπισκότα

240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
5  κ.σ. κακάο σκόνη
1 1/8 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
120 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
1 κούπα γάλα 3,5% λιπαρά

Για τη γέμιση βανίλιας

500 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

Για τη γέμιση λεμόνι

500 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 κ.γ. άρωμα λεμόνι

Για τη γέμιση σοκολάτα

450 γρ. ζάχαρη άχνη
110 γρ. βούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
125 γρ. κακάο

Για τη γέμιση κανέλα

400 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. μέλι
20 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα cookies

Τοποθέτουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς.
Τοποθετούμε σε 5 μεγάλα ταψιά του φούρνου,  5 κομμάτια λαδόκολλας.
Χρησιμοποιούμε το ηλεκτρικό μίξερ βάζοντας του το σύρμα και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει για 4-5 λεπτά. Θέλουμε να αφρατέψει τελείως η μαργαρίνη. Προσθέτουμε τους 2 κρόκους έναν έναν περιμένοντας να απορροφήθει ο πρώτος κρόκος αφου ρίξουμε τον άλλον. Έπειτα ρίχνουμε και 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλεύρι.
Προσθέτουμε στο μίξερ , 3 κ.σ. από το μείγμα με το αλεύρι και όλο το γάλα χτυπώντας μέχρι να ανακατευτούν καλά. Θα σας φανεί σαν να έχει κόψει το μείγμα αλλά μη το φοβηθείτε.
Προσθέτουμε άλλες 3 και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι σταδιακά για να μη μας σβολιάσει το βούτυρο και να διαλυθεί τελείως. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ, βγάζουμε το μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια πλαστική σπάτουλα.
Με τη βοήθεια ενός κορνέ ρίχνουμε τη ζύμη μας δημιουργώντας στρογγυλά κομμάτια και απέχοντας το ένα από το άλλο περίπου 7 εκ. (το κάθε ταψί θα πρέπει να έχει 6 μπισκότα).
Ψήνουμε ένα ταψί τη φορά για 8-10 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να έχουν φουσκώσει ελαφρά και να έχουν απλωθεί καλά αλλά να είναι μαλακά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Προσεχτικά τα μεταφέρουμε στη σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη για μπισκότα. Συνολικά θα χρειαστούμε 5 ταψιά.

Για τη γέμιση βανίλιας

Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο με το τυρί κρέμα. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει πολύ το μείγμα, περίπου 2-3 λεπτά. Βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει. 

Για τη γέμιση λεμόνι

Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο με το τυρί κρέμα. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, το ξύσμα και άρωμα από το λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει πολύ το μείγμα, περίπου 2-3 λεπτά. Βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει. 

Για τη γέμιση σοκολάτας

Ανακατεύουμε στο μίξερ με το φτερό την άχνη ζάχαρη με το κακάο και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Προσοχή σε χαμηλή ταχύτητα!!
Προσθέτουμε τη βανίλια και σιγά σιγά την κρέμα μέχρι να γίνει ένα γλάσο που να μπορούμε να το απλώσουμε αλλά να κρατάει την υφή του (αν αραιώσει πολύ το γλάσο, το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε).

Για τη γέμιση κανέλας

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να μην έχει μέσα κομματάκια από το βούτυρο (απαραίτητο είναι να βρίσκονται και τα 2 υλικά σε θερμοκρασία δωματίου).
Ενώ χτυπάμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
Εάν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει. 

Συναρμολόγηση

Σε ένα κορνέ βάζουμε μέσα όποια γέμιση έχουμε επιλέξει να φτιάξουμε.
Γεμίζουμε τα μισά μπισκότα με το μείγμα και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μισά μπισκότα.

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ