Made in Greece η μαθητική ομάδα Infinite Racing: Κατέκτησε το "χρυσό" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα "F1 in Schools"

Ελληνικό χρώμα είχε ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος «F1 in Schools» που πραγματοποιήθηκε στο Austin του Τέξας.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η 5μελής ομάδα Infinite Racing των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης η οποία κατέπληξε τους κριτές με τη δουλειά της.

 

Ο διαγωνισμός "F1 in Schools" είναι ο μεγαλύτερος διεθνής μαθητικός διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education). Πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή πάνω από 17.000 μαθητών ηλικίας από 9-19 ετών. 

Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. 

Στον τελικό του διαγωνισμού, μάλιστα, η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε αντιμέτωπη με τη δεύτερη ελληνική ομάδα που συμμετείχε στον διαγωνισμό, και η οποία προέκυψε από τη συνεργασία των ομάδων του Αρσακείου Τοσιτσείου Εκάλης και της Σχολής Μωραϊτη.

Σε ό,τι αφορά την πρωταθλήτρια ομάδα Infinite Racing, αξίζει να σημειωθεί ότι απέσπασε δύο ακόμα διακρίσεις, το «Pressure Challenge Award» και το «Team Website Award» ενώ το μονοθέσιο της κατάφερε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας.

Την ονάδα της Θεσσαλονίκης υποστήριξε η Mercedes-Benz η οποία απευθύνει ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη της ομάδας, Χάρη, Αγγελική, Κυριάκο, Στέλιο και Βασιλεία με την ευχή οι επιτυχίες να μην σταματούν ποτέ για τις ελληνικές ομάδες όπου και σε όποιο επίπεδο και αν αγωνίζονται. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ