Βραβείο θάρρους στην Demi Lovato: "Είμαι διπολική και δεν ντρέπομαι που είχα ψυχολογικά προβλήματα"

Η Αμερικανή τραγουδίστρια, συνθέτρια και ηθοποιός Demi Lovato θα λάβει καλλιτεχνικό βραβείο θάρρους ως αναγνώριση της συμμετοχής της σε εκστρατείες ενημέρωσης για τα προβλήματα ψυχικής υγείας.
 

Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου, στο «Open Mind Gala». Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Νευροεπιστημών και Ανθρώπινης Συμπεριφοράς SEME του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες.


Το Gala πραγματοποιείται με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα για την ψυχική υγεία, την εκπαίδευση και την κλινική φροντίδα στο UCLA, σύμφωνα με το NME. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η 53χρονη ηθοποιός Lisa Kudrow.

Η Demi Lovato έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με προβλήματα ψυχικής υγείας στο παρελθόν. Το 2010, εισήχθη σε κέντρο αποτοξίνωσης λόγω προβλημάτων με ναρκωτικά και αλκοόλ, όπου, στη συνέχεια, διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Έχει, επίσης, παραδεχθεί ότι, όταν ήταν έφηβη, έπασχε από βουλιμία και κατάθλιψη, που την οδήγησε σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.


Το 2016, μίλησε για την ανάγκη ενημέρωσης για θέματα ψυχικής υγείας, στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε για τον αγώνα της με τη διπολική διαταραχή και για το κοινωνικό στίγμα. «Υπάρχει ένα στίγμα, που περιβάλλει τα θέματα ψυχικής υγείας, γιατί κανείς δεν μιλά γι’ αυτά, και είναι επικίνδυνο. Όταν διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή, ήξερα ότι ήταν κάτι, που μπορούσα να πω δημόσια ή να μην το πω. Αλλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για κάτι σπουδαιότερο από το τραγούδι» υπογράμμισε.


Η 24χρονη τραγουδίστρια είναι το πρόσωπο της καμπάνιας για την ψυχική υγεία «Be Vocal: Speak Up For Mental Health Campaign» και παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Beyond silence», στο οποίο άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας σπάνε τη σιωπή τους, για να βοηθήσουν και άλλους στον αγώνα τους, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο συμπαθή στο ευρύ κοινό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ