Story of the day : Πως αυτό το μωράκι γεννήθηκε δύο φορές: Μια στις 28 εβδομάδες & μια στις 40 (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πιστεύετε στα θαύματα;

Η ιστορία που ακολουθεί θα κάνει όσους δεν πιστεύουν στα θαύματα, να αλλάξουν γνώμη. Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες για ιατρικά θαύματα που έσωσαν ασθενείς από σοβαρές ασθένειες, Επίσης έχουμε ακούσει για "παιδιά θαύματα" που κατάφεραν ξεχωριστά επιτεύγματα ή επέζησαν μετά από μια μεγάλη περιπέτεια.

Η ιστορία της μικρής Λίνλι Χόουπ Μπέμερ από το Λιούιβιλ του Τέξας, δεν μοιάζει με καμία από όσες έχουμε ακούσει μέχρι  σήμερα. Αυτό το μωρό γεννήθηκε δύο φορές! 

Μια φορά κατά τη διάρκεια της κύησής, όταν έκλεισε την 28η εβδομάδα στη μήτρα της μητέρας της και τη δεύτερη, κανονική φορά,  όταν συμπλήρωσε  40 εβδομάδες ζωής.

Η Μάργκαρετ, η μητέρα της μικρής, βρισκόταν στην 16η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, όταν μετά από επίσκεψη στον γιατρό ενημερώθηκε ότι το έμβρυο είχε ένα ιεροκοκκυγικό τεράτωμα: είχε αναπτυχθεί ένας όγκος στην περιοχή του ιερού οστού και του κόκκυγα του .

Ο όγκος αναπτυσσόταν ραγδαία και τρεφόταν από το αίμα του εμβρύου, κάτι που σταδιακά θα προκαλούσε καρδιακή ανεπάρκεια και θα οδηγούσε στον θάνατό του. Ο μοναδικός τρόπος για να σωθεί, ήταν να υποβληθεί σε μια πρωτοποριακή και συνάμα επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, που πρότειναν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων του Τέξας και η οποία απαιτούσε την εξαγωγή του εμβρύου από τη μήτρα της μητέρας του.

Το ιεροκοκκυγικό τεράτωμα είναι ένας όγκος που μεγαλώνει στην περιοχή του ιερού οστού και του κόκκυγα – ένα σπάνιο σενάριο που παρουσιάζεται σε 1 στις 35.000 γεννήσεις. 

Ο δρ. Κας, διευθυντής της εμβρυϊκής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων του Τέξας, εξηγεί  στο BBC πως ο όγκος προσπαθεί να μεγαλώσει, «τρεφόμενος» από το αίμα του μωρού. Ωστόσο, προσπαθώντας και το έμβρυο να μεγαλώσει, αναπτύσσεται ένας ορμέμφυτος «ανταγωνισμός» για ζωή μέσα στη μήτρα της μητέρας: «Σε κάποιες περιπτώσεις, ο όγκος κερδίζει. Η καρδιά δεν αντέχει να τροφοδοτεί τον όγκο, καταλήγει σε ανεπάρκεια και το μωρό πεθαίνει».

Οι γονείς της Λίνλι αποφάσισαν να μη διακόψουν την κύηση, αλλά να προχωρήσουν στην επέμβαση. Έτσι, στην 28 εβδομάδα κύησης οι γιατροί έβγαλαν το έμβρυο από τη μήτρα της μητέρας του και σε μια πολύπλοκη επέμβαση, που διήρκεσε πέντε ώρες, κατάφεραν με επιτυχία να αφαιρέσουν τον όγκο.

Στη συνέχεια  οι γιατροί τοποθέτησαν και πάλι το έμβρυο στη μήτρα της μητέρας του, και 12 εβδομάδες αργότερα η Λίνλι ήρθε (και πάλι) στον κόσμο με καισαρική τομή.

 

Πέντε μήνες αργότερα, η μικρή ''μαχητής'' είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται στο σπίτι κοντά στους γονείς και τα τρία της αδέρφια, ενώ οι θεράποντες γιατροί αναφέρουν ενθουσιασμένοι, πως η Λίνλι αναπτύσσεται εξαιρετικά και έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ