Λαχταριστή & εύκολη τάρτα με κιμά, σπανάκι και κρέμα γιαουρτιού - Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας βάζει στην κουζίνα!

Μια νέα γαστρονιμική πρόταση παρουσιάζει ο αγαπημένος μας σεφ. Ελαφριά, εύκολη και πεντανόστιμη!

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση:

Αλεύρι για κάθε χρήση - 200 γρ.
Καλαμποκάλευρο - 150 γρ.
Ελαιόλαδο - 125 ml
Γάλα - 125 ml
Νερό - 125 ml
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης 
Αντικολλητικό χαρτί 

Για την γέμιση:

Μοσχαρίσιο κιμά - 1 κιλό
Σπανάκι - 500 γρ.
Ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα - 2
Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ - 4 κουτ. γλυκού
Ελαιόλαδο

Για την κρέμα γιαουρτιού:

Στραγγιστό γιαούρτι - 500 γρ.
Αυγά - 3
Τριμμένο ρεγκάτο - 200 γρ.
Αλάτι, πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Ετοιμάστε την βάση:

Βάλτε σε ένα μπολ τα δύο είδη αλευριού, το γάλα, το νερό και το ελαιόλαδο, αλατίστε και ζυμώστε το μείγμα. Απλώστε την ζύμη σε μία φόρμα για τάρτες ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού.

Για την γέμιση:

Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τον κιμά και μετά ρίξτε το σπανάκι και τον πολτό σκόρδου. Αλατοπιπερώστε και αφήστε σε μέτρια ένταση μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.

Για την κρέμα γιαουρτιού:

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αυγά, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι. Αδειάστε την γέμιση στην βάση της τάρτας, σκεπάστε με την κρέμα γιαουρτιού  και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 175ο C για 1 ώρα.

WHO IS WHO:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ