Σπύρος Σούλης: Υγρασία και μούχλα τέλος: Με ένα υλικό που δεν φαντάζεστε!

Υπάρχει ένα υλικό μέσα στην κουζίνα που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τέλεια αποστείρωση του χώρου σας αλλά και στο να διώξετε την υγρασία και τη μούχλα από το σπίτι.

Και αν αναρωτιέστε ποιο είναι αυτό το μαγικό υλικό σας έχουμε την απάντηση. Το χοντρό αλάτι κάνει θαύματα σε μούχλα και υγρασία.

Υγρασία

Πάρτε 200-250 γρ. χοντρού αλατιού και βάλτε τα πάνω σε μια επιφάνεια (ένα τραπέζι, ένα κομοδίνο ή έναν πάγκο) κοντά στους τοίχους του δωματίου που υπάρχει περισσότερη υγρασία. Όσο περνάει η ώρα η υγρασία θα εξαφανίζεται από τους τοίχους καθώς θα απορροφάται από το αλάτι. 

Μούχλα

Η μούχλα είναι η συνέπεια της υγρασίας και εμφανίζεται σε έναν χώρο που τα ποσοστά υγρασίας είναι αρκετά υψηλά. Εκτός από τους τοίχους, η μούχλα εμφανίζεται ακόμα και στα ρούχα ή στις πετσέτες μας.

Το γνωρίζατε πως η μούχλα ξεκινάει να αναπτύσσεται σε κάθε επιφάνεια που έχει παραμείνει υγρή για πάνω από 24-48 ώρες;

Μούχλα στα ρούχα

Για να καταπολεμήσετε τη μούχλα στα ρούχα φτιάξτε ένα μείγμα με 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, αμμωνία και νερό και τοποθετήστε το σε ένα μπουκαλάκι. Βάλτε σε μια λεκάνη νερό και τα ρούχα που έχουν μούχλα και ρίξτε λίγη ποσότητα από το μείγμα σας. Αφήστε τα ρούχα στη λεκάνη για ένα ολόκληρο βράδυ και το πρωί πλύντε τα κανονικά στο πλυντήριο. Η μούχλα θα έχει εξαφανιστεί.


Για μούχλα στους τοίχους

Εδώ θα χρειαστείτε ένα διαφορετικό μείγμα που θα περιέχει 1/2 λίτρο λευκό ξίδι, 2 κ.σ. χοντρό αλάτι και 3 κ.σ. μαγειρική σόδα. Ρίξτε αρκετή ποσότητα του μείγματος σε ένα σφουγγάρι και απλώστε την πάνω στα προβληματικά σημεία. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε με νερό και σαπούνι. Επαναλάβετε αν χρειαστεί, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Μην ξεχνάτε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε όλα εκείνα τα σημεία (κυρίως στο μπάνιο) που παραμένουν βρεγμένα για πολλές ώρες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ