Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβίμ: Έχασε στο Μάτι, μητέρα, αδελφή και τις 5χρονες δίδυμες ανιψιές: «Από το απόγευμα της ίδια μέρας, έχει γίνει ρεσιτάλ συγκάλυψης» (βίντεο)

Απογοητευμένοι και εξοργισμένοι οι συγγενείς των 104 νεκρών από την φονική φωτιά στο Μάτι

Ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων από την τραγωδία στο Ματί μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε ενόχους 6 κατηγορούμενους οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι αφού πληρώσουν ένα ποσό της τάξης των 38,000ευρώ.

Ο Αρης Χερουβείμ που τον Ιούλιο του 2018 έχασε στη φονική φωτιά στο Μάτι την μητέρα του, την αδελφή του και τις 5χρονες δίδυμες ανιψιές του, που απανθρακώθηκαν ενώ έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες, μίλησε στις κάμερες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμα: Εξαγριωμένοι συγγενείς θυμάτων στο Μάτι για την απόφαση του δικαστηρίου: Πέταξαν καρέκλες σε κατηγορούμενο - Συνελήφθη ένας άνδρας (βίντεο)

Ειρωνευόμενος την απόφαση του δικαστηρίου είπε:

Τα συναισθήματα ήταν λίγο περίεργα σήμερα με την έδρα και με όλους τους δικηγόρους κυρίως της υπεράσπισης είχαμε γίνει μια οικογένεια. Ολη αυτή την αξιοπρέπεια και την ψυχραιμία που επιδείξαμε μας την ξεπλήρωσαν σήμερα, ήταν μια πολύ δίκαιη δίκη, κάνοντας κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς η ποινή που επιβλήθηκε ήταν 36, 37 χιλιάδες ευρώ το άτομο, σε σύνολο είναι 220.000 ευρώ γιατί ο εμπρηστής είχε κάτι λιγότερο, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει έρανος στο Μάτι για να καλύψουμε τα έξοδα των ηρώων πυροσβεστών, που ταλαιπωρήθηκαν τόσο αυτές τις ημέρες στο δικαστήριο.

Από το ίδιο το απόγευμα μέχρι σήμερα έχει γίνει ρεσιτάλ συγκάλυψης, το πώς φθάσαμε σε πλημμέλημα, το τι έχουν αποκρύψει, από τη δικογραφία, το πώς επελέγη η έδρα, το πόσα πράγματα δεν ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα, είναι από μόνο τους εξοργιστικά. Σκεφτείτε ότι παράλληλα με αυτή τη δίκη γίνονται δεκάδες άλλες δίκες για το ίδιο αντικείμενο που έχουν αναβληθεί και όχι τυχαία φυσικά, Περιμέναμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτή της δίκης αυτό το τρομερό αποτέλεσμα. Μία δίκη, την περασμένη Παρασκευή, τους ξέφυγε, καταδικάστηκε ο διοικητής του ΕΣΚΕ ότι με δόλο απέκρυψε στοιχεία από τον εισαγγελέα αυτό έγινε με μήνυση άλλου πυροσβέστη. Εδώ αυτό δεν ακούστηκε αποδεχθήκαμε τα στοιχεία που έδωσε ο διοικητής του ΕΣΚΕ, απίστευτη ελληνική δικαιοσύνη».


Διαβάσετ ακόμα: Απόφαση για το Μάτι: «Να καείτε στην Κόλαση, να καείτε όπως τα παιδιά μας!» - Οργή από τους συγγενείς για τις ποινές - 5 χρόνια με αναστολή αφέθηκαν ελεύθεροι (βίντεο)

Γιάννης Οικονομίδης: Ευθύνη θα παραμείνει μία άγνωστη λέξη

Ξέσπασε ο επιζών της τραγωδίας του Ματιού, Γιάννης Οικονομίδης σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο, μετά την απόφαση για τις εξαγοράσιμες ποινές στους 6 καταδικασθέντες.

«Σήμερα το δικαστήριο έκλεισε την αποστολή του. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν θέλει να μάθει από τα λάθη. Η λέξη ευθύνη θα παραμείνει μία άγνωστη λέξη και δυστυχώς το επόμενο Μάτι, τα επόμενα Τέμπη, η επόμενη δήθεν τραγωδία είναι στη γωνία. Πρέπει κάτι να αλλάξει», είπε ο κ. Οικονομίδης.


Διαβάστε ακόμα: Απόφαση για το Μάτι έξι χρόνια μετά: 6 ένοχοι για τη φονική πυρκαγιά με τους 104 νεκρούς - «Ντροπή σας» φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ