Που να πάτε με τα παιδιά σας δωρεάν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου: Έως και φεστιβάλ σκύλων υπάρχει‏

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και μαζί με αυτό ξεκίνησαν οι πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για παιδιά, σε θέατρα και χώρους δημιουργικής απασχόλησης. Στα must αυτού του σαββατοκύριακου η μαγευτική παιδική παράσταση «Ως την Άκρη του Ονείρου», στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, καθώς και τα νέα προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στον Ελληνικό Κόσμο.

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και μαζί με αυτό ξεκίνησαν οι πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για παιδιά, σε θέατρα και χώρους δημιουργικής απασχόλησης. Στα must αυτού του σαββατοκύριακου η μαγευτική παιδική παράσταση «Ως την Άκρη του Ονείρου», στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, καθώς και τα νέα προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στον Ελληνικό Κόσμο.



Ως την Άκρη του Ονείρου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο


Ένα μαγευτικό θεατρικό έργο για παιδιά σχολικής ηλικίας και τους γονείς τους ξεκινά αυτή την Κυριακή στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, σε κείμενο-σκηνοθεσία Κέλλυς Σταμουλάκη και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα.



Στο «Ως την Άκρη του Ονείρου» θα ακούσουμε την ιστορία της μικρής Πετρίνας, που με μοναδικές «αποσκευές» μια ψυχή γενναία και μια καρδιά αθώα ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο εμπόδια και αντιξοότητες, για να συναντήσει τη φιλία, την αγάπη και την καλοσύνη.

Παραστάσεις: Από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00.
Διάρκεια: 90 λεπτά (10 λεπτά διάλειμμα).
Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ ο συνοδός. Ειδική τιμή για άνεργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες.
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: Λεωφ. Συγγρού 143, Αθήνα. Τηλ. 210 9315600.

Μάθετε περισσότερα και διεκδικήστε προσκλήσεις για την παράσταση εδώ.

Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο



Ξεκινούν αυτό το Σάββατο τα προγράμματα του Ελληνικού Κόσμου για όλα τα σαββατοκύριακα, από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο. Τα σαββατιάτικα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών), ενώ τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά Δημοτικού. mama365.gr

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 11.30 θα λάβει χώρα το πρόγραμμα «Μία σταγόνα ταξιδεύει», με πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεραϊδοιστορίες που ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μία σειρά από δραστηριότητες που θα τους εισάγουν σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα , τον κύκλο του νερού. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 70 λεπτά και το κόστος συμμετοχής 8 ευρώ ανά παιδί και 4 ευρώ ανά ενήλικα.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 10.00 και στις 12.00, για παιδιά 5 έως 12 ετών, θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Σκάψε, σκάψε, κάτι θα βρεις!». Με ένα φτυάρι, ένα μυστρί, λεπτά πινέλα, καπέλο και καλή διάθεση τα παιδιά, ως άλλοι αρχαιολόγοι, θα βρουν τα «μυστικά» που κρύβουν τα σκάμματα του Ελληνικού Κόσμου. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 90 λεπτά και το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ.

Σε όλα τα προγράμματα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600.

Μάθετε περισσότερα εδώ.
International Dog Festival Athens 2013

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διοργανώνεται το σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου το πρώτο διεθνές φεστιβάλ για σκυλάκια στην Αθήνα. Στο International Dog Festival Athens 2013 θα λάβουν χώρα πολλές παράπλευρες εκδηλώσεις και θα δωθούν πλούσια δώρα. Ακόμα, θα παρουσιαστούν δεκάδες φυλές σκύλων, ενώ περισσότεροι από 1.000 σκύλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διαγωνιστούν και θα κριθούν για την αρτιότητά τους από καταξιωμένους διεθνείς κριτές.

Παράλληλα, στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί παιδότοπος, όπου οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να γελάσουν και να ενημερωθούν για τα σκυλάκια, ενώ θα περάσουν χρόνο με έναν διάσημο καλεσμένο-έκπληξη!

Πότε: Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, από τις 9.00 έως τις 19.00.
Πού: Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Μάθετε περισσότερα εδώ.
ΠαίΖΟΥΜΕ Προσκοπικά, από τους Προσκόπους Περισσού

Αυτή την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, οι Πρόσκοποι Περισσού καλούν παιδιά από 6 ετών για να συμμετέχουν σε δεκάδες προσκοπικά πολυδρόμενα στον πεζόδρομο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στα Πευκάκια, στο Ξύλινο Βαγόνι των Προσκόπων.

Τα παιδιά θα μπορέσουν να παίξουν δεκάδες προσκοπικά παιχνίδια, όπως αναρρίχηση σε πίστα ύψους 5 μέτρων, τοξοβολία, προσκοπική κατασκευή με οικολογικά υλικά, γιγάντιο φιδάκια και πολλά ακόμα. Επιπλέον, όλα τα παιδιά θα βιώσουν τον προσκοπικό τρόπο ζωής, μαγειρεύοντας το δικό τους γεύμα, σαν πραγματικοί Πρόσκοποι.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.4perissou.gr και στο τηλέφωνο 6945290509.
Τι «παίζει» στα μεγάλα εμπορικά;

Αν αυτό το Σάββατο ετοιμάζεστε για shopping με τα παιδιά μια καλή ιδέα για να γεμίσετε τον χρόνο τους ακόμα πιο ευχάριστα είναι να επισκεφθείτε τρία από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης, στα οποία θα συναντήσετε πολλές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις:

-Golden Hall: Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται το δεκαήμερο γιορτής Disney Junior, στο Golden Hall, με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών, το Μίκυ και τη Μίνι, να περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες για φωτογραφηθούν μαζί τους και να συμμετέχουν σε μία σειρά από διαδραστικά παιχνίδια και events. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 11.30 τα παιδιά θα διαβάσουν παραμύθια και θα τραγουδήσουν με τον Μίκυ και τη Μίνι, θα φτιάξουν πριγκιπικές γιρλάντας με την Πριγκίπισσα Σοφία και μάθουν ξιφομαχία με τον Τζέικ τον Πειρατή!

-River West: Το εμπορικό κέντρο μεταμορφώνεται αυτόν τον μήνα σε ένα ιδιότυπο χώρο «καλών τεχνών» και μυεί μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της τέχνης, μέσα από τη ζωγραφική, τη μουσική, τον χορό και το θέατρο. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι ζωγραφικής με καβαλέτο, ενώ την ίδια μέρα στις 13.00 θα λάβει χώρα το special event «Καρικατούρα», από το οποίο τα παιδιά θα φύγουν με την δική τους καρικατούρα!

-Athens Heart: Τα Σάββατα 5 και 12 Οκτωβρίου, από τις 11.00 έως τις 14.00, ο γνωστός εικονογράφος παιδικών βιβλίων Γιώργος Σγουρός θα βρίσκεται στην παιδική γωνία του Athens Heart, για να μεταμορφώσει τους μικρούς επισκέπτες στον αγαπημένο τους παραμυθένιο ήρωα, μέσα από χιουμοριστικά σκίτσα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ