Μόνο στο eirinika : Ο Μιχάλης Παούρης με το μπουζούκι του πήρε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασικής Μουσικής στο Πανεπιστήμιο Μότσαρτ! Πως άφησε άφωνους κριτές & διεθνές κοινό (φωτο-βιντεο)

Ο Μιχάλης Παούρης  μίλησε αποκλειστικά στο eirinika.gr και στην Ειρήνη Νικολοπούλου, γι' αυτή τη μεγάλη διάκριση

 Ο Μιχάλης Παούρης, γνωστός και ως "Το Φαινόμενο", είναι ο σολίστας που έβαλε το μπουζούκι στη τζαζ παίζοντας με κάποιους από τους μεγαλύτερους μουσικούς του πλανήτη όπως ο Al Di Meola, οι Rosenberg Trio, ο Gumbi Ortiz, ο Franck Wolf και πολλοί άλλοι. Έχει αποσπάσει πλειάδα βραβείων και θετικών κριτικών τόσο για την ταχύτητα και τις συνεργασίες του όσο και για το έργο που έχει προσφέρει έως τώρα ,παρουσιάζοντας ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι που έχει συνθέσει για κιθάρα.

Σήμερα μας κάνει υπερήφανους με μια ακόμα μεγάλη επιτυχία: πήρε το 1ο βραβείο σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς κλασσικής μουσικής! 

Μετά από τις 5 σπουδαίες παγκόσμιες διακρίσεις και πρωτιές στην τζαζ σκηνή, τώρα ήρθε η επόμενη μεγάλη διάκριση σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς κλασσικής μουσικής ανάμεσα σε σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς με διεθνή αναγνώριση και σπουδές των πιο υψηλών απαιτήσεων.

Παραλαβή του 1ου παγκόσμιου Βραβείου σε μία από τις ιστορικότερες αίθουσες του κόσμου τη Wiener Saal

Ο οργανισμός eMuse Foundation – Competition ανακοίνωσε την 1η θέση που θα μοιραστούν οι τρεις καλύτεροι διαγωνιζόμενοι. Μαζί με τον Μιχάλη Παούρη στο παγκόσμιο πλέον μπουζούκι, διακρίνονται οι Artem Kuznetsov στο πιάνο από την Ρωσία και ο Mateusz Makuch στο βιολί από την Πολωνία.

Όπως ανέφερε και οαυτή η διάκριση φέρνει το μπουζούκι σε ένα άλλο επίπεδο και σε μια παγκόσμια αναγνώριση. Επίσης, αναφέρει πως στον διαγωνισμό αυτόν όλοι συμμετείχαν με κλασσικά κομμάτια των γνωστών μεγάλων συνθετών, ενώ ο ίδιος πήρε το ρίσκο και έστειλε τις δικές του κλασσικές συνθέσεις όπως το  “Message For Mozart No. 1 & 2’’ και το “The Waltz of loneliness’’.

Ο Μιχάλης Παούρης  μίλησε αποκλειστικά στο eirinika.gr και στην Ειρήνη Νικολοπούλου, γι' αυτή τη μεγάλη διάκριση.

 

 

* "Ντύσατε" με τη μουσική μου αυτό το σπουδαίο ντοκιμαντέρ που αφορούσε στην κρίση της Ελλάδας και με παρουσιάστε ως το μέλλον της χώρας στον δικό μου τομέα. Θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά για αυτό. 

* Είμαι βαθιά χαρούμενος και συγκινημένος για αυτή τη διάκριση που έρχεται στο μπουζούκι για πρώτη φορά

* Πιστεύω στις απίστευτες δυνατότητες του οργάνου αλλά όχι μόνο θεωρητικά.. Αυτό κάνω με αυτό το όργανο και θα συνεχίσω να το κάνω

* Το δικό μου μπουζούκι είναι διαφορετικό διότι βάζω πάνω του άφοβα όλα μου τα ακούσματα. Δεν έχω όρια και φρένα

* πήρα το 1ο Βραβείο ανάμεσα σε εξαιρετικούς μουσικούς από χώρες όπως Αμερική, Ισπανία, Τουρκία, Ιαπωνία, Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία και άλλες. 

 * Είναι μεγάλη δύναμη η στήριξη της οικογένειας και μεγαλύτερη ακόμα η Πίστη στο όνειρο και στο Θεό

*ετοίμασα ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια του N. Paganini το Caprice No. 5 μέσα σε 10 μέρες

 

Αισθάνομαι ότι έφτασες στην κορυφή σε παρακολουθώ από πολύ νέο και συγκινούμαι με την τεράστια επιτυχία σου και το βραβείο σου εσύ πως νιώθεις;

Αρχικά να πω ότι είστε από τους πρώτους ανθρώπους που συνάντησα και με στηρίξατε από την πρώτη στιγμή. "Ντύσατε" με τη μουσική μου αυτό το σπουδαίο ντοκιμαντέρ που αφορούσε στην κρίση της Ελλάδας και με παρουσιάστε ως το μέλλον της χώρας στον δικό μου τομέα. Θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά για αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι να σας έβγαλα ασπροπρόσωπη διότι σήμερα μετράω πολλά παγκόσμια βραβεία σε κάποιους από τους μεγαλύτερους μουσικούς διαγωνισμούς του πλανήτη στους οποίους το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Απαντώντας στην ερώτηση σας, σας λέω ότι νιώθω περήφανος Έλληνας στην πιο δύσκολη πολιτισμική στιγμή της χώρας. Είμαι βαθιά χαρούμενος και συγκινημένος για αυτή τη διάκριση που έρχεται στο μπουζούκι για πρώτη φορά. 

 



 

Με το μπουζούκι σου και μόνο έφτασες τόσο ψηλά Πίστευεs  σε αυτό το όργανο ; ποιοι ήταν οι άνθρωποι που θαυμάζεις με το μπουζούκι τους ; παραδείγματος χάριν το Μανώλη Χιώτη που έφτασε να τραγουδήσει και στο Λευκό Οίκο;

Πρότυπό μου υπήρξε αποκλειστικά ο Μανώλης Χιώτης διότι όταν ένιωσε ότι ήθελε να πάει το όργανο αυτό λίγο πιο μπροστά το έκανε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Πιστεύω στις απίστευτες δυνατότητες του οργάνου αλλά όχι μόνο θεωρητικά.. Αυτό κάνω με αυτό το όργανο και θα συνεχίσω να το κάνω. 

Πόσο κι εσύ ότι είναι διαφορετικό το δικό σου μπουζούκι; 

Το δικό μου μπουζούκι είναι διαφορετικό διότι βάζω πάνω του άφοβα όλα μου τα ακούσματα. Δεν έχω όρια και φρένα. Πάντα μέσω της αισθητικής μου η οποία διαμορφώνεται και εξελίσσεται καθημερινά. 



 

Τι έγινε σε αυτή την τελετή της απονομής περίγραψε την μου λίγο

Εκεί, στην Αυστρία στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg πήρα το 1ο Βραβείο ανάμεσα σε εξαιρετικούς μουσικούς από χώρες όπως Αμερική, Ισπανία, Τουρκία, Ιαπωνία, Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία και άλλες.

Η διαφορά είναι ότι εγώ το πήρα παίζοντας τα δικά μου κλασικά έργα και όχι άλλων κλασικών. Όλο αυτό με το Μπουζούκι. Υπήρξαν άνθρωποι που δεν ήξεραν αυτό το όργανο και το έμαθαν από εμένα. Αυτό είναι κάτι που είναι μέσα μου μεγάλο παράσημο. 

Ο Μιχάλης Παούρης στο Mozarteum University στην Αυστρία για την απονομή του 1ου παγκόσμιου Βραβείου κλασικής μουσικής



Τα επόμενα βήματα και ποια ήταν εκείνα που καθόρισαν και άνοιξαν το δρόμο για να ανέβεις ψηλά

Τα επόμενα βήματα ανήκουν στον προγραμματισμό που κάνουν οι Αμερικανοί παραγωγοί μου στο Miami και σκεφτόμαστε σοβαρά κάποιες μεγάλες εμφανίσεις στην Ελλάδα με σκοπό την επικοινωνία αυτών των κεκτημένων σε όσους περισσότερους Ελληνες μπορούμε. Το ότι ανεβαίνω ψηλά οφείλεται μόνο στη βοήθεια του Θεού και στη στήριξη της οικογένειάς μου. Είναι μεγάλη δύναμη η στήριξη της οικογένειας και μεγαλύτερη ακόμα η Πίστη στο όνειρο και στο Θεό. 

Ο Μιχάλης Παούρης παίρνει το 1ο Βραβείο σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του πλανήτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών



 

Ποιον ευχαριστείς και σε ποιον οφείλεις  για αυτή την διάκριση

Ευχαριστώ πολύ το Θεό που μου έδωσε τη δύναμη να αντεπεξέλθω στις δύσκολες αυτές συνθήκες διότι ετοίμασα ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια του N. Paganini το Caprice No. 5 μέσα σε 10 μέρες έτσι ώστε να το παρουσιάσω στην απονομή. Το οποίο από το άγχος μου όντας  για πρώτη φορά σε έναν τέτοιο κονσέρτο το έπαιξα τρεις φορές πιο γρήγορα από ό,τι είναι.. Οι μουσικοί καταλαβαίνουν απόλυτα τι σημαίνει να παρουσιάσεις κάτι τέτοιο με μελέτη δέκα ημερών. Είναι κάτι που δεν γίνεται χωρίς τη βοήθεια του Θεού. Θα βρεις τοίχο. 

 

 

Who is Who

Ο Μιχάλης Παούρης, γνωστός και ως "Το Φαινόμενο", είναι ο σολίστας που έβαλε το μπουζούκι στη τζαζ παίζοντας με κάποιους από τους μεγαλύτερους μουσικούς του πλανήτη όπως ο Al Di Meola, οι Rosenberg Trio, ο Gumbi Ortiz, ο Franck Wolf και πολλοί άλλοι. 

Σε κάποιες από τις δισκογραφικές του δουλειές, έχουν συμμετάσχει κάποιοι από τους πιο αξιόλογους έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Ζαχαρίας Καρούνης και ο κορυφαίος Μίμης Πλέσσας. Στη σκηνή έχει βρεθεί με πολλούς από τους προαναφερθέντες καθώς επίσης με την Ελένη Δήμου και την Fide Koksal. 

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η παρουσία του Μιχάλη Παούρη στο Ηρώδειο (1η Σεπτεμβρίου 2017) μετά από την πρόσκληση του κορυφαίου Στέφανου Κορκολή υπό την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη και του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μια μεγάλης σημασίας συναυλία για τον σύλλογο ΕΛΠΊΔΑ. Εκει ο Μιχάλης βρέθηκε στη σκηνή με τη Μαρία Φαραντούρη και τη Σοφία Μανουσάκη.

 Στην τελευταία δισκογραφική του δουλειά με τίτλο Bandability, 8η στη σειρά, συμμετέχουν κάποιοι από τους καλύτερους Έλληνες σολίστες όπως ο Πέτρος Κούρτης, η Ζωή Τηγανούρια, ο David Lynch, ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αμερικάνος James McCoy, οι Provadouroi Band και άλλοι πολλοί. 

Ο Μιχάλης Παούρης έχει στην κατοχή του πολλά πανελλαδικά και παγκόσμια βραβεία στην Τζαζ και πρόσφατα πήρε δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία σε δύο από τους μεγαλύτερους μουσικούς διαγωνισμούς του πλανήτη στην κλασική μουσική σε δικά του κλασικά έργα (!) .

Ο Μίκης Θεοδωράκης είπε για τον Μιχάλη Παούρη ότι του θυμίζει τον Χιώτη όταν ο Παούρης ήταν ακόμα 15 χρονών και η ατάκα αυτή τον ακολουθεί ακόμα. 

Το 2012 ο Al Di Meola είπε για τον Μιχάλη Παούρη ότι είναι

"Ο γρηγορότερος παίχτης Μπουζουκιού στον πλανήτη Γη!!". 

Ο Μιχάλης Παούρης στο Ηρώδειο μετά από πρόσκληση του Στεφάνου Κορκολή υπό την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη και του Προέδρου της Δημοκρατίας



Αυτή τη στιγμή ο Μιχάλης Παούρης είναι μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής στο Miami με σκοπό τη δημιουργία και τις ηχογραφήσεις για το το επόμενο άλμπουμ του, μια διαδικασία που δε σταματά ποτέ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ