Θέλεις να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα; Ακολούθησε αυτά τα διατροφικά tips κι εξαφάνισέ την!

Πρόκειται για πολυπαραγοντικό πρόβλημα.

Ας το παραδεχτούμε… η κυτταρίτιδα είναι ο εφιάλτης των περισσότερων γυναικών.

Πρόκειται για πολυπαραγοντικό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν κυρίως γυναίκες, ανεξαρτήτως βάρους και ηλικίας. Τα αίτια της είναι η κακή διατροφή, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, το άγχος, το κάπνισμα, η δυσκοιλιότητα, η χρήση αντισυλληπτικών, η γενετική προδιάθεση, η φυλή, οι ορμονικές διαταραχές, κ.α. Κάποια από αυτά είναι αναστρέψιμα, ενώ άλλα όχι.

Η κακή διατροφή είναι ένα από τα αναστρέψιμα αίτια. Η βελτίωση της λοιπόν συνδέεται άμεσα με τη μείωση ή και εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

Τα παρακάτω διατροφικά tips, που αναφέρονται από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Ολυμπία Βλασερού στο diatrofi.gr, θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το πρόβλημα.

Ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό, στη συνέχεια κατανάλωσε 6-8 ποτήρια ακόμα, ανάμεσα στα γεύματα σου. Τις ζεστές ημέρες ή τις ημέρες που αθλείσαι, πρόσθεσε κι άλλα υγρά. Η λήψη αρκετών υγρών (νερό, χυμοί), ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι απαραίτητη για την ενυδάτωση του οργανισμού, η οποία ευνοεί τον μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας, ενώ ταυτόχρονα βοηθά και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Σέρβιρε τη μισή μερίδα από ό,τι συνηθίζεις, και γέμισε το υπόλοιπο πιάτο με λαχανικά. Τα λαχανικά προσφέρουν αρκετά υγρά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Έτσι συμβάλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού, στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και της φλεγμονής. Ενώ η μείωση της μερίδας, συμβάλει στην μείωση ή πρόληψη αύξησης του λίπους.

Το απόγευμα που ψάχνεις κάτι γλυκό, επίλεξε ένα νόστιμο φρούτο. Αντίστοιχα με τα λαχανικά, τα φρούτα είναι πλούσια σε νερό, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Ταυτόχρονα, η αποφυγή κατανάλωσης γλυκού, το οποίο περιέχει αρκετή ζάχαρη και λιπαρά, αποτρέπει τη δημιουργία φλεγμονής και την αύξηση του λίπους. Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, διαταράσσεται ο μεταβολισμός της γλυκόζης, με αποτέλεσμα να προκαλείται αυξημένη όρεξη και αύξηση του σωματικού λίπους.

Μείωσε τη κατανάλωση αλατιού. Όσο περισσότερο νάτριο περιέχει ο οργανισμός σου τόσο αυξάνεται η κατακράτηση υγρών, επηρεάζοντας την όψη του δέρματος. Προκειμένου να πετύχουμε αυτό τον περιορισμό, δεν αρκεί μόνο η μείωση της προσθήκης αλατιού στο μαγείρεμα και στη σαλάτα, αλλά και η αποφυγή κρυφών πηγών αλατιού, όπως τα τυριά, τα αλλαντικά, οι κονσέρβες, τα παστά, κ.α.

Περιόρισε τα καφεϊνούχα και αλκοολούχα ποτά. Εδώ δε χρειάζεται να πούμε πολλά…Η κατανάλωση καφέ, αναψυκτικών και αλκοολούχων ποτών αφυδατώνει τον οργανισμό. Πες ναι στη μέτρια καθημερινή κατανάλωση καφέ, ενώ προσπάθησε να καταναλώνεις τα άλλα 2 μόνο σε εβδομαδιαία βάση.

Απόβαλε το περιττό λίπος: Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από το λίπος που συγκεντρώνεται σε θύλακες κάτω ακριβώς από το δέρμα. Τα λιποκύτταρα διογκώνονται και πιέζουν το συνδετικό ιστό, δίνοντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού, σε συνδυασμό φυσικά με την ύπαρξη κι άλλων παραγόντων. Έτσι βλέπουμε ακόμα και πολύ αδύνατες γυναίκες να έχουν κυτταρίτιδα. Μειώνοντας τα ποσοστά λίπους και αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα, η κυτταρίτιδα θα μειωθεί αισθητά.

Η κυτταρίτιδα δε διορθώνεται βελτιώνοντας μόνο ένα από τους παράγοντες που την προκαλούν. Για να έχεις αισθητά αποτελέσματα, πέρα από τη διατροφή, είναι απαραίτητο να κάνεις κι άλλες αλλαγές, όπως η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, η διακοπή του καπνίσματος, κ.α.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ