Σπύρος Σούλης: Οι πιο φθηνοί και οικονομικοί τρόποι για να μην χάνετε την ζέστη από το δωμάτιο σας

Βαρεθήκατε να πληρώνετε πολλά σε λογαριασμούς ρεύματος; Ψάχνετε για οικονομικές λύσεις που θα σας ζεστάνουν και θα ζεστάνουν και το διαμέρισμά σας; Δείτε τους 8 πιο οικονομικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κρατήσετε τη ζέστη στον χώρο σας. 

Χρησιμοποιήστε κουρτίνες στο μπάνιο σας Όσο κι αν σας φαίνεται αστείο, η κουρτίνα στο μπάνιο είναι ένας οικονομικός και σίγουρος τρόπος για να μην κρυώνετε την ώρα του μπάνιου. Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που θέλετε να κάνετε μπάνιο, τώρα που ο καιρός είναι τόσο κρύος, δυσκολεύεστε πολύ να το πάρετε απόφαση μιας και το κρύο είναι σχεδόν ανυπόφορο. Η κουρτίνα μπάνιου είναι ένα μικρό «θαύμα» και θα σας βοηθήσει να κάνετε το μπάνιο σας χωρίς να νιώθετε το κρύο τόσο έντονα. Επίσης, μπορείτε να βάλετε και κάποια ειδικά πλαστικά που σφραγίζουν τις χαραμάδες στα παράθυρά σας για να κρατάτε ακόμα καλύτερα τη ζέστη μέσα σε αυτό. Ακόμα και τα μικρά κουρτινάκια στα παράθυρα του μπάνιου μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και να κρατήσουν το κρύο έξω από τον χώρο.

thehomeissue_zesti04

Ένα ζεστό ρόφημα μπορεί επίσης να σας ζεστάνει αρκετά.

Ανοίξτε τις κουρτίνες Αν έχει ήλιο έξω (στην Ελλάδα αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά) τότε ανοίξτε τις κουρτίνες σας για να μπαίνει το φως του ήλιου μέσα στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο οι ακτίνες του ήλιου θα σας ζεσταίνουν. Αντιθέτως όταν αρχίζει να πέφτει ο ήλιος καλό είναι να κλείνετε τις κουρτίνες σας για να μαγειδεύετε τη ζέστη μέσα στο σπίτι σας.

Χαλιά και μοκέτες Το 10% της ζέστης στο σπίτι σας χάνεται από τα ακάλυπτα πατώματα. Για να διατηρήσετε τη ζέστη βάλτε χαλιά σε όλους τους χώρους σας και καλύψτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια. Η καλύτερη λύση απ’ όλες, βέβαια, είναι να καλύψετε με μοκέτα όλο το σπίτι σας. Έτσι, θα διατηρείτε ζεστά και τα πόδια σας.

thehomeissue_zesti01

Ένα χαλί σαν αυτό σίγουρα θα σας δώσει την αίσθηση ότι ο χώρος σας είναι πιο ζεστός.

Κλείστε τις πόρτες Κλείστε τις πόρτες από όλα τα υπνοδωμάτια και τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε για να διατηρείται η ζέστη στον χώρο που βρίσκεστε. Όσο κι αν σας φαίνεται πως δεν θα βοηθήσει κάτι τέτοιο, η αλήθεια είναι πως κάνει πολύ καλή δουλειά.

Καλύψτε τα κενά Ένα μικρό μέρος της ζεστασιάς στο σπίτι σας χάνεται από τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στις πόρτες και το πάτωμά σας. Για να σφραγίσετε τις πόρτες σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά κυλινδρικά χαλάκια ή κάποιο αντικείμενο με το οποίο θα μπορέσετε να καλύψετε αυτό το κενό.

Μαγειρέψτε Ένας ευχάριστος τρόπος για να ζεσταθείτε το χειμώνα και να ζεστάνετε και το σπίτι σας, είναι να μαγειρέψετε.

Φτιάξτε το αγαπημένο σας γλυκό ή ένα φαγητό που δεν έχετε φτιάξει ξανά και να θα νιώσετε αμέσως να ζεσταίνεστε. Αφού ψήσετε το φαγητό σας αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για να διαχυθεί ο ζεστός αέρας και στον υπόλοιπο χώρο.

thehomeissue_zesti01

Κάντε αυτά που σας λέει ο Σπύρος Σούλης και θα δείτε πως δεν χρειάζεται να παίρνετε τη γάτα αγκαλιά για να ζεσταθείτε.

Ανάψτε κεριά Παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται αστείο ότι μπορεί να ζεσταθείτε με κεριά, θα σας εξέπληττε το πόση θερμότητα παράγουν. 

Ανάψτε αρκετά κεριά (να έχετε το νου σας να τα σβήσετε πριν πέσετε για ύπνο) και αμέσως θα δημιουργηθεί μία όμορφη, ρομαντική ατμόσφαιρα η οποία θα ζεσταίνει και τον χώρο.

Βάλτε μια θερμοφόρα στα πόδια σας Οι θερμοφόρες είναι μια πολύ καλή επένδυση. Δεν κοστίζουν πολύ και μπορούν να σας ζεστάνουν ανά πάσα στιγμή. Αν μάλιστα έχετε 1-2 θερμοφόρες μπορείτε να τις γεμίζετε με καυτό νερό και να ζεσταίνετε με αυτές τα πόδια, τη μέση, την κοιλιά ή και όποιο άλλο σημείο του σώματός σας νιώθετε ότι κρύο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ