Smile: 800 κλόουν από όλο τον κόσμο σε διάσκεψη... κορυφής με κόκκινες μύτες: Όσο υπάρχουν παιδιά, θα τα κάνουμε να γελούν! (φωτό - βίντεο)‏

Περίπου 800 κλόουν από 12 διαφορετικές χώρες του κόσμου έβαλαν τις στολές τους, φόρεσαν τις χαρακτηριστικές κόκκινες μύτες τους, βάφτηκαν με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και συγκεντρώθηκαν στην Πόλη του Μεξικού, όπου πραγματοποιείται για 17ο συναπτό έτος η Διεθνής Συνάντηση Κλόουν.

Περίπου 800 κλόουν από 12 διαφορετικές χώρες του κόσμου έβαλαν τις στολές τους, φόρεσαν τις χαρακτηριστικές κόκκινες μύτες τους, βάφτηκαν με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και συγκεντρώθηκαν στην Πόλη του Μεξικού, όπου πραγματοποιείται για 17ο συναπτό έτος η Διεθνής Συνάντηση Κλόουν.



Το «συνέδριο», που ξεκίνησε στις 22 κι ολοκληρώνεται στις 25 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει tovima.gr.  Διάθετε και άτυπη ατζέντα αιτημάτων: την κατοχύρωση του επαγγέλματος των κλόουν στη Λατινική Αμερική, αλλά και τη δημιουργία μιας σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου στο Μεξικό.

Παράλληλα οι κλόουν διαδήλωσαν κατά της βίας, ενώ έκαναν και Μαραθώνιο Γέλιου, όπου οι κλόουν γελούσαν ασταμάτητα για πάνω από δεκαπέντε λεπτά. Επίσης διεξήχθησαν διαγωνισμοί δεξιοτήτων σε διάφορους τομείς, όπως το καλύτερο μακιγιάζ, ο ικανότερος ταχυδακτυλουργός και οι πιο ευφάνταστες αυτοσχέδιες δημιουργίες με μπαλόνια.



Το Μεξικό αποτελεί μια από τις πιο «φιλόξενες» χώρες για τους κλόουν, καθώς πάνω από 10.000 ζουν κι εργάζονται εκεί, ενώ στις 26 Ιουλίου κάθε χρόνο τιμούν με κάθε μεγαλοπρέπεια την γιορτή της προστάτιδας τους, της Παναγίας της Γουαδελούπης.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας οι κλόουν έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την εκτέλεση ενός μεγαλοβαρόνου των ναρκωτικών από μια συμμορία  αντρών που ήταν ντυμένοι κλόουν. Προ ημερών ο βαρόνος των ναρκωτικών Φρανσίσκο Ραφαέλ Αρεγιάνο Φέλιξ εκτελέστηκε από άνδρες ντυμένους με στολές κλόουν την ώρα που παρευρισκόταν σε παιδικό πάρτι στο Κάμπο Σαν Λούκας, ένα γνωστό τουριστικό θέρετρο του Μεξικό.



Ο 63χρονος ήταν ο μεγαλύτερος από τα εφτά αδέλφια Φέλιξ, του διαβόητου καρτέλ της Τιχουάνα που πριν λίγα χρόνια κυριαρχούσε στη διακίνηση κοκαΐνης μεταξύ Μεξικού και Καλιφόρνια. «Ορκίζομαι στο τάφο της μητέρας μου πως οι δολοφόνοι δεν ήταν επαγγελματίες κλόουν», τόνισε ο επικεφαλής των μεξικάνων κλόουν Τόμας Μοράλες σε μια προσπάθεια να αποτινάξει την «ρετσινιά» που τους κόλλησε εσχάτως.



Πάντως κάποιοι άνθρωποι όχι μόνον δεν γελούν με τους κλόουν και αγχώνονται στη θέα τους. Η «φοβία των κλόουν» («coulrophobia» είναι ο προτεινόμενος τα τελευταία χρόνια όρος στα αγγλικά) είναι μια επιστημονικά αναγνωρισμένη φοβία, που κατά κανόνα πηγάζει από την παιδική ηλικία. Την έχουν ακόμα και διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, όπως ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ και ο ράπερ Παφ Ντίντι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ