Δεν το έχετε ξαναδεί! 1.500 ζωντανές χελώνες με κολλητική ταινία σε αποσκευές Φιλιππινέζου επιβάτη (φωτό)

Απίστευτη βαρβαρότητα... 

Η αστυνομία στις Φιλιππίνες εντόπισε και κατάσχεσε πάνω από 1,500 ζωντανές χελώνες τυλιγμένες με κολλητική ταινία στο αεροδρόμιο της Μανίλα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, εάν είχαν πωληθεί, θα μπορούσαν να είχαν πιάσει πάνω από 4,5 εκατομμύρια πέσος (πάνω από 86.630 δολάρια). Θεωρείται πως εγκαταλείφθηκαν προκειμένου ο κάτοχός τους να αποφύγει τις αυστηρές ποινές για λαθρεμπόριο/ παράνομη διακίνηση άγριων ζώων (φυλάκιση μέχρι δύο ετών, πρόστιμο μέχρι 200.000 πέσος).

Σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι 2 χρόνων και τσουχτερό πρόστιμο. Μεταξύ των 1,529 χελωνών που εντοπίστηκαν υπήρχαν διάφορα είδη αλλά αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν το είδος Sulcata Tortoises που απειλείται με εξαφάνιση.

Οι τελωνειακές αρχές είπαν ότι οι χελώνες εγκαταλείφθηκαν από Φιλιππινέζο επιβάτη που ήταν σε πτήση που έφτασε από το Hong Kong.

Οι χελώνες βρίσκονται τώρα κάτω από την προστασία μονάδας που ασχολείται με ζώα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BCC οι χελώνες είναι ψηλά στις προτιμήσεις κάποιων ως εξωτικά κατοικίδια ενώ χρησιμοποιούνται και σε διάφορες μεθόδους παραδοσιακής ιατρικής. Στο ρεπορτάζ δεν παραλείπεται να αναφερθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις περιοχές της Ασίας οι χελώνες αποτελούν «λιχουδιά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ