Πόρισμα George Floyd: Aπό τι πέθανε, το προηγούμενο με καρδιά, βρέθηκε θετικός και στον κορωνοϊό (φωτό)

Ολόκληρο το πόρισμα της νέας ιατροδικαστικής έκθεσης...

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα για τον θάνατο του George Floyd.

Στο 20σέλιδο έγγραφο που δημοσιοποίησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Hennepin County, με την άδεια της οικογένειας του 46χρονου, αποκαλύπτει πως ο Floyd είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, σε τεστ που του είχε γίνει στις 3 Απριλίου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adeline (@50460adeline) on

Σύμφωνα με τη νέα ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατος του George Floyd οφείλεται σε καρδιοπνευμονική ανακοπή, ενώ η αυτοψία αναφέρεται και σε προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας του Floyd, που σχετίζονται με τον θάνατό του, όπως το γεγονός ότι έπασχε από υπερτασική καρδιακή νόσο.

Στην έκθεση του ιατροδικαστή αναφέρεται, επίσης, πως στο αίμα του 46χρονου βρέθηκαν ίχνη φαιντανύλης, καθώς και πρόσφατη χρήση μεθαμφεταμίνης. 

Η νέα ιατροδικαστική έκθεση, την οποία έκανε ο dr Andrew Baker παρουσιάζει μερικές σημαντικές διαφορές με την αυτοψία που διενήργησαν προ ημερών οι διορισμένοι από την οικογένεια του θύματος ιατροδικαστές  Michael Baden και Allecia Wilson.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Akse (P19 Crew) (@akse_p19) on

 

Σύμφωνα με την δική τους έκθεση, ο θάνατος του Floyd προήλθε από την παρατεταμένη πίεση από τον αστυνομικό Derek Chauvin, που του προκάλεσε ασφυξία.

Κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται, ωστόσο, στο νέο πόρισμα.

Αντίθετα, ο Baker, στην έκθεσή του, υποστηρίζει πως λείπουν κάποια στοίχεια που θα αποδείκνυαν πως ο θάνατος του Floyd οφείλεται σε ασφυξία, καθώς και ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί «απειλητικοί για τη ζωή», κοντά στο κεφάλι, τη σπονδυλική στήλη, το στήθος, τον εγκέφαλο, το κρανίο ή που να σχετίζονται με τον λάρυγγα, όπως αναφέρει η Star Tribune.

Πέρα, από το γεγονός ότι ο Floyd είχε βρεθεί θετικός στον Covid-19, γεγονός που κατά την έκθεση θα μπορούσε να έχει επιβαρύνει τους πνεύμονες, στην ιατροδικαστική έκθεση επισημαίνεται, επίσης, πως ο Floyd υπέστη βία πριν καταλήξει, γεγονός που φαίνεται από τα τραύματα σε πρόσωπο, ώμους, χέρια και πόδια.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι είχε μώλωπες στους καρπούς του από τις χειροπέδες, καθώς και ένα σπασμένο πλευρό από την καρδιοπνευμονική ανάνηψη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hakikiadam81 (@kiliccelal81) on

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη νέα ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του George Floyd εδώ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την πρώτη επίσημη προκαταρκτική έκθεση της κομητείας Hennepin που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες, δεν είχε βρεθεί «κανένα φυσικό εύρημα που να υποστηρίζει τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ