Vintage pics: Η Audrey Hepburn εκτός σκηνής - Όταν περπατούσε στους δρόμους της Νέας Υόρκης, της Ρώμης, της Ελβετίας

Η επιτομή της κομψότητας και του στυλ

Η Audrey Hepburn θεωρoύνταν μια από τις πιο κομψές ηθοποιούς με το μαύρο φόρεμα που φόρεσε στην ταινία Brekfast at Tiffaniy's να έχει μείνει στην ιστορία.

Κατά την διάρκεια της ζωής της και δε της καριέρας της η ηθοποιός είχε την ευκαιρία να φορέσει μοναδικά ρούχα από τους γνωστότερους οίκους μόδας.

Το 1989 κατετάγη στην τρίτη θέση της λίστας των μεγαλύτερων γυναικών σταρ όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, ενώ επίσης αποτέλεσε για πολλά χρόνια σύμβολο της μόδας, καθώς το στυλ της ήταν παροιμιώδους κομψότητας.

Γεννημένη σε έναν δήμο των Βρυξελλών, ήταν το μοναδικό παιδί του Ιρλανδού τραπεζίτη Τζόζεφ Βίκτορ Άντονι Ράστον από τη δεύτερη σύζυγό του, την πρώην Βαρόνη Έλλα φαν Χέεμστρα, μια Ολλανδέζα αριστοκράτισσα που ήταν κόρη ενός πρώην κυβερνήτη της Ολλανδικής Γουιάνας.

Το γεγονός ότι ο πατέρας της εργαζόταν σε μια βρετανική ασφαλιστική εταιρεία σήμαινε πως η οικογένεια θα έπρεπε να μετακομίζει ανάμεσα στις Βρυξέλλες, την Αγγλία και την Ολλανδία, ενώ η ίδια θα ζήσει και στην Ελβετία.

Εμείς ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε μερικές σπάνιες φωτογραφίες της  ηθοποιού από την καθημερινή της ζωή. Το στυλ της απαράμμιλο και εκτός σκηνής με την ίδια να επιλέγει κομψά παλτό και μεγάλα καπέλα.

Ενδεικτικές είναι δυο φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί στο σπίτι της ηθοποιού στην Ελβετία και στις οποίες την βλέπουμε να λιάζεται φορώντας ένα μεγάλο καπέλο.

Στην μία φωτογραφία η ηθοποιός έχει ντυθεί σε λευκές αποχρώσεις και κάθεται σε ένα τραπεζάκι, ενω στη δεύτερη την βλέπουμε σε μια ξαπλώστρα με εκπληκτικό κόκκινο καπέλο και παντελόνι με ασπρόμαυρες ρίγες. Στο πλαί της βρίσκεται η μικρή τότε Victoria Brynner, που ήταν βαφτισιμιά της.

Εκπληκτικό είναι όμως και το μακρύ παλτό που φορά σε μια φωτογραφία την οποία τραβηξε ο  Elio Sorci το 1970. Η ηθοποιός κάνει τα ψώνια της στην Ρώμη και το σύνολό της είναι υπέροχο.

Συνδυασμένο με ζιβάγκο από μέσα και ψηλές μπότες είναι ο ορισμός των 70ς και της κομψότητας.

Άλλη μια φωτογραφία ωστόσο από την Ρώμη - αυτή τη φορά τραβηγμένη το 1968 - αποδεικνύει ότι η Audrey Hepburn ήταν η επιτομή του στυλ και έξω από την σκηνή.

Την βλέπουμε να φορά ένα μίνι φόρεμα - παλτό και από μέσα ζιβάγκο, ενώ έχει μεγάλα γυαλιά και το μαλλί της σε κοντό προσεγμένο καρε.

Στην Νέα Υόρκη πάλι την βλέπουμε σε μεγαλύτερη πλέον ηλικία να φορά μια εκπληκτική μαύρη κάπα συνδυασμένη με μαύρη δερμάτινη τσάντα, τύπου φάκελο.

Εντυπωσιακό όμως ήταν και το παλτό με τις γούνινες λεπτομέρειες. Πρόκειται για μια φωτογραφία που πήρε ο άντρας της Andrea Dotti το 1969.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ