Ο Γιάννης Λουκάκος μας έχει την κατάλληλη συνταγή για την λιγούρα - Μπουρεκάκια με πράσο, μανιτάρια και τυριά

Εύκολη και γρήγορη...

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπουρεκάκια

  • 800 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε φέτες
  • 15 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 50 γρ. φέτα, τρίμα
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 400 γρ φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά, χτυπημένα, για το άλειμμα του φύλλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ
  • ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
  • ΠΡΑΣΟ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπουρεκάκια

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και αποσύρουμε σ ένα σκεύος. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα πράσα, μαγειρεύουμε και αλατίζουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να 'μυρίσει' το σκόρδο, για 1-2 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε το μείγμα σ' ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα τυριά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση, αν χρειάζεται. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 30 λωρίδες, πλάτους 16 εκ.
  • Τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε μ' ένα δεύτερο φύλλο (λωρίδα) και βουτυρώνουμε ξανά. (Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί) Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα, σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε τη γέμιση προς τα επάνω, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας και να σχηματιστεί ένα ρολό.
  • Αλείφουμε το ρολό με χτυπημένο αβγό και τοποθετούμε σ' ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 15 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την καστανή με τη λευκή ζάχαρη και την κανέλα.

Για το γλάσο

Σε έναν κάδο του μίξερ με φτερό χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.
Μόλις ομογενοποιηθεί σωστά το μείγμα προσθέτουμε το ζεστό γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα λείο και ρευστό γλάσο.

Who is Who

 
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ