Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ταξιδεύουμε στο Μαρόκο με την εκπληκτική Μαροκινή μελιντζανοσαλάτα με ντομάτα και γιαούρτι

Θα σας συναρπάσει...

ΥΛΙΚΑ

3 μελιτζάνες, μεγάλες

1 ώριμη ντομάτα

3 κεφάλια σκόρδο

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή μπούκοβο

1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

200 γρ. γιαούρτι 0%, ΦΑΓΕ Total

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι, το χυμό

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑΟΥΡΤΙ | ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ | ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ | ΝΤΟΜΑΤΑ | ΣΚΟΡΔΟ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια, τις βράζουμε για 2 λεπτά. Τις στραγγίζουμε καλά.
2 Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Tις τηγανίζουμε ελάχιστα σε ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα, προσθέτοντας στο τέλος τα σκόρδα, κομμένα σε μικρά κομμάτια.
3 Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
4 Όταν πήξει το μίγμα αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, το γιαούρτι το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.

 

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ