Ντίνα Νικολάου: Σεμιφρέντο με καρύδα και κακάο - Απλά.... top!

Το σεμιφρέντο είναι ένα παγωμένο γλύκισμα κάτι μεταξύ παγωτού και παγωμένης κρέμας. Με την καρύδα γίνεται ελαφρύ, δροσερό και με βελούδινη υφή.

Υλικά

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1.  

    Στρώνω με μεμβράνη μακρόστενη φόρμα για κέϊκ και την αφήνω στην άκρη.

     

  2.  

    Βάζω το αυγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη σε ένα γυάλινο μπολ, το στερεώνω σε ένα κατσαρολάκι (να μην ακουμπάει στο νερό) και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά χτυπώντας συνεχώς μέχρι τα αυγά να ασπρίσουν. Αποσύρω το μπολ από το κατσαρολάκι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να κρυώσουν.

     

  3.  

    Στο ίδιο κατσαρολάκι βάζω ένα δεύτερο μπολ, ρίχνω τη λευκή σοκολάτα και την αφήνω να λιώσει. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω. Ρίχνω την κρέμα καρύδας, το λικέρ και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω τη σαντιγί σε 2-3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά.

     

  4.  

    Αδειάζω τα ¾ της ποσότητας της κρέμας στη φόρμα και ισιώνω. Ρίχνω στην υπόλοιπη κρέμα που έχει μείνει στο μπολ τα 20 γρ. κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω και αυτή την κρέμα στη φόρμα και με ένα πηρούνι ανακατεύω απαλά για να δημιουργηθεί μια «μαρμάρινη» επιφάνεια. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 6 ώρες.

     

  5.  

    Ξεφορμάρω τον κορμό σε μια μακρόστενη πιατέλα και πασπαλίζω με κακάο, τριμμένο ινδοκάρυδο και φλέικς καρύδας.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ