Ντίνα Νικολάου: Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και βουτυράτες πατάτες

Δεν υπάρχει παιδί ή «μεγάλο» παιδί που δεν αγαπά τα κεφτεδάκια με πατάτες. 

Υλικά

Για τις πατάτες

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1.  

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.

     

  2.  

    Σε ένα μπολ ανακατεύω τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Βρέχω λίγο τα χέρια μου και ζυμώνω όλα τα υλικά για να αναμειχθούν. Πλάθω 15 κεφτεδάκια στα οποία «κλείνω» στο κέντρο από μπαλάκι μοτσαρέλας.

     

  3.  

    Μεταφέρω τα κεφτεδάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνω για 25 λεπτά.

     

Για τις πατάτες

  1.  

    Πλένω καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζω για 20 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα πηρούνι και αν δω ότι βυθίζεται αλλά με μια μικρή αντίσταση, τις σουρώνω και τις αφήνω να γίνουν χλιαρές.

     

  2.  

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βούτυρο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Κόβω τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια, τις ρίχνω στο μπολ με το μείγμα και ανακινώ για να βραχούν καλά. Αδειάζω τις πατάτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ