Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη: Το αντίο του Γιώργου Κωνσταντίνου - «φίλη μου… ξεγλίστρησες» (φωτό & βίντεο)

Σε ηλικία 78 ετών

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον θάνατο της ηθοποιού Φρύνης Αρβανίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έδινε μάχη με τον κορωνοϊό.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

 

« Καλο ταξιδι Φρυνη μου. Εφυγε πριν απο λιγο μια πολυ καλη ψυχη του θεατρου και του κινηματογραφου: Φρυνη Αρβανιτη. Για ολους παντα ειχε εναν καλο λογο! Υπέροχη!» έγραψε στο post του ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες της Αρβανίτη.

 

 

Ανάρτηση για τον χαμό της συναδέλφου του έκανε και ο Πάνος Σουπιάδης με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «ΦΡΥΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ.  Με ενημέρωσε το κορίτσι που είχε βαφτίσει η Φρύνη Αρβανιτη, η φίλη Μαρία Γιούργα. Θερμά συλλυπητήρια». 

Συγκινητικό και το «αντίο» του ηθοποιού Γιώργου Κωνσταντίνου, ο οποίος και είχε παίξει μαζί με την Αρβανίτη στην ταινία «The Κόπανοι».

 

 

«Στην Φρύνη χρωστάω την "αιωνιότητα" της αγαπημένης πλέον ατάκας από το The Κόπανοι. Όπως της χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατι ηταν απο τους ελάχιστους του χώρου με ειλικρινές χαμόγελο. Φίλη μου Φρύνη... "ξεγλίστρησες"... στο καλό» έγραψε στο Facebook.

Ποια ήταν η Φρύνη Αρβανίτη

Η Φρύνη Αρβανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα 1944. Μαθήτευσε στη Νέα Ελεύθερη Σκηνή Κ. Πλούμπη όπου πρωτοεμφανίστηκε, και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965. Εμφανίστηκε και στο Εθνικό Θέατρο το 1970.

Είχε πλούσια συνεργασία με θιάσους όπως του Κ. Χατζηχρήστου, Άννας Συνοδινού, Αλ. Αλεξανδράκη, Ελ. Απέργη – Β. Παγουλάτου, Δημ. Ροντήρη, Γιαν. Φέρτη – Ξ. Καλογεροπούλου, Κ. Αναλυτή – Κ. Ρηγόπουλου κ. α., όπου έπαιξε ευρύτατο ρεπερτόριο, από κωμωδία μέχρι αρχαία τραγωδία.

Μαθήτρια ακόμα άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο και αργότερα συνέχισε με τις βιντεοπαραγωγές. Ήταν φίλη και συνεργάτης του Στάθη Ψάλτη με τον οποίο συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια. Μάλιστα δε δίστασε να πει πως όταν ήθελαν μια χοντρή, φώναζαν εμένα. Άλλωστε όσα χρόνια γνωρίσαμε ως ηθοποιό την Φρύνη Αρβανίτου πάντοτε οι ρόλοι της ήταν χαρακτηριστικοί είτε στην επιθεώρηση στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ