Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πατσαβουρόπιτα με φύλλο ολικής άλεσης και σαλάμι για όλη την οικογένεια 

Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους 

ΥΛΙΚΑ
 

1 πακέτο φύλλο ολικής άλεσης, Ευβοϊκή Ζύμη

80 ml. ελαιόλαδο, για τα φύλλα

200 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί

100 γρ. σαλάμι, κομμένους σε κυβάκια

2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

2 κ.γ. πάπρικα

200 γρ. γιαούρτι

1 αυγό

1 φλ. ανθρακούχο νερό

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σπάμε το τυρί με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος.

Προσθέτουμε στο τυρί το σαλάμι, τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Απλώνουμε το φύλο μας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Λαδώνουμε ελαφρά κάθε φύλλο και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. από τη γέμιση. Σουρώνουμε το φύλλο σαν πλισέ και το τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τοποθετούμε το ένα φύλλο δίπλα στο άλλο.

Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό μέσα στη πίτα μας.

Σε ένα μικρό μπολάκι προσθέτουμε το γιαούρτι και το αυγό και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το μίγμα πάνω από τη πίτα μας.

Ψήνουμε τη πατσαβουρόπιτα για 50 λεπτά. Σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ