Η ιστορία που συγκλονίζει: Η Φωτεινή ήταν άστεγη ναρκομανής - έγινε στα 40 της καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (βίντεο)

«Όταν ήρθε η χρήση δεν υπήρχε κανείς στη ζωή μου»

Η ιστορία της Φωτεινής συγκλονίζει: Ο εθισμός στις ουσίες την οδήγησε στη φυλακή. Για χρόνια δε μιλούσε στα παιδιά της. Πλέον είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου. 

Η 58χρονη σήμερα γυναίκα μίλησε στον Alpha και το T-Live για το πώς κατάφερε να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της.

«Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές που δεν είχες να κάνεις τη δόση σου, οι στιγμές που μπορεί να ήσουν θύμα κλοπής και να σου έπαιρναν τη δόση σου και να αντιμετώπιζες στερητικά. Οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα, μένοντας μόνη της το βράδυ, όντας άστεγη. Μεγάλωσα από τα 2,5 χωρίς πατέρα και από τα 16 χωρίς μητέρα. Οπότε όταν ήρθε η χρήση δεν υπήρχε κανείς στη ζωή μου» είπε και πρόσθεσε ακόμα:

 «Μεγάλωνα με τη γιαγιά και τον αδερφό μου, που ήταν μικρότερος από μένα. Στην ουσία δεν υπήρχε κάποιο οικογενειακό περιβάλλον που θα νοιαζόταν για το τι κάνω και το αν είμαι καλά ή αν έχω μπλέξει. Ήταν ένας τρόπος να τραβήξω το ενδιαφέρον και να δηλώσω παρούσα σε αυτούς που δεν με έβλεπαν ή δεν με νοιάζονται. Ήταν μια κραυγή αγωνίας, μια κραυγή βοήθειας».

Η Φωτεινή πέρασε 11 μήνες στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ «έχασε» τον σύζυγό της από υπερβολική δόση, κάτι που έμαθε όσο ήταν μέσα. Τότε πήρε την μεγάλη απόφαση να αλλάξει την ζωή της. «Αυτά τα γεγονόταν λειτούργησαν σαν αφύπνιση για μένα» θα πει και θα προσθέσει:

«Σταμάτησα να κάνω χρήση ουσιών και άρχισα να κάνω χρήση πτυχίων. Βρήκα ένα νόημα μέσα από όλο αυτό. Έδωσα πανελλήνιες το 2006, πέρασα στην Κοινωνιολογία, πέρασα στο Μεταπτυχιακό Κοινωνικού Αποκλεισμού και τελείωσα πρώτη στη βαθμολογία.»

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ