One pot pasta από την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη: Η βραβευμένη σεφ μας δείχνει πως να φτιάξουμε puttanesca στο τηγάνι (βίντεο)

«Μια ελληνική εκδοχή της puttanesca στο τηγάνι! Δεν χρειάζεται να βράσετε πρώτα τα ζυμαρικά!»

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη δημοσίευσε στην σελίδα της στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο δείχνει στους πάνω από 60.000 followers της, την ελληνική εκδοχή της puttanesca! 

Όπως γράφει στο post της η μοναδική Ελληνίδα σεφ που έχει βραβευτεί με δύο αστέρια Michelin, για την συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται να βράσουμε πρώτα τα μακαρόνια.

Έτσι γλυτώνουμε χρόνο και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούσε δεύτερο, μαγειρικό σκεύος. Μόνο το τηγάνι! 

«Μια ελληνική εκδοχή της puttanesca στο τηγάνι! Δεν χρειάζεται να βράσετε πρώτα τα ζυμαρικά! Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος κατευθείαν στη σάλτσα είναι επαναστατικός! Για πάμε!» διαβάζουμε στο post, ενώ φυσικά η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη δίνει τα υλικά και τα βήματα του λαχταριστού και γρήγορου αυτού πιάτου:

«50γρ ελαιόλαδο, 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 200γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2κγλ ζάχαρη, 200γρ μαυρομάτικα φασόλια (προβρασμένα), 1κΣ λευκό ξύδι, 1κΣ κάπαρη, 10 ελιές, 300γρ λιγκουίνι, 600γρ νερό ή ζωμό κοτόπουλου, 50γρ βούτυρο, αλάτι, φέτα, μαϊντανός ψιλοκομμένος, ξύσμα λεμόνι, λευκό πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 2’ ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα προβρασμένα μαυρομάτικα, ντεγκλασάρουμε με ξύδι και προσθέτουμε κάπαρη και ελιές.

Ρίχνουμε τα linguini, προσθέτουμε τον ζωμό, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 12’-14’ ή μέχρι το ζυμαρικό μας να είναι al dente, ανακατεύοντας που κ που. Τελειώνουμε με το βούτυρο, το αλάτι, την τριμμένη φέτα, το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι! Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο! Πεντανόστιμο!»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ