Axion Hellas & Aurora: Τα ιδρύματα που επέλεξε η οικογένεια του Κωνσταντίνου να δοθούν χρήματα αντί στεφάνων - Οι σκοποί & τα ΔΣ (φωτό)

Επιθυμία της οικογένειας του Κωνσταντίνου Β είναι στην κηδεία του τέως βασιλιά, αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα σε τρία ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς.

Εκτός από την «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οικογένεια επιθυμεί να στηρίξει την Axion Hellas και το Φιλανθρωπικό Σωματείο Aurora.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:  «Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12:00 μ.μ., την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Από τις 06:00 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

  • ‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
  • AXION HELLAS
  • ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Ποια είναι η Axion Hellas

Στόχος της Axion Hellas είναι να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, ειδικά στις ευάλωτες ομάδες που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές των Ελληνικών νησιών και της Ελληνικής ηπειρωτικής χώρας.

Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι περιοχές αυτές στερούνται εύκολης πρόσβασης σε βασικά αγαθά, όπως υπηρεσίες υγείας, της εκπαίδευσης, τις υποδομές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Συνεπώς, στόχος της οργανωσής μας είναι η βελτίωση, η προώθηση και η ανάπτυξη του πνευματικού, πολιτιστικού, επαγγελματικού και κοινωνικού επιπέδου της τοπικής ζωής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Axion Hellas, επικεντρώνεται στην οργάνωση, τη χρηματοδότηση, τη παρακολούθηση και την υλοποίηση των παρακάτω δράσεων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας:

  • Υλική και ηθική υποστήριξη και προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού των τοπικών κοινοτήτων.
  • Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, της εκπαιδευτικής, της πολιτιστικής και της επαγγελματικής κατάστασης των τμημάτων αυτών της χώρας και των κατοίκων τους.
  • Προώθηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών αυτών και των παραδόσεων με σκοπό την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και η χρήση της πολιτιστικής κληρονομιάς για την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής βιομηχανίας, της οικονομίας και του τουρισμού.
  • Προσφορά των υπηρεσιών υγείας από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
  • Συνεισφορά στη βελτίωση της υπάρχουσας υποδομής για την υγεία, τις υποδομές της εκπαίδευσης, των υποδομών πολιτισμού και αθλητικών υποδομών, ή η δημιουργία αυτών των υποδομών και των εγκαταστάσεων όπου είναι απαραίτητο.
  • Ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ιατρικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, επαγγελματικά, τεχνικά, γεωργικά, τουριστικά, εμπορικά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Εκπαίδευση των τοπικών κοινοτήτων για την εξοικείωση τους με τις νέες τεχνολογίες και τις μεθόδους επικοινωνίας, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει και να προωθήσει την ανάπτυξη της τοπικής φυσικής κληρονομιάς και της τοπικής οικονομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Axion Hellas

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ (ΣΑΝΤΗ) ΚΟΡΜΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ A'

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΧΑΡΩΝΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ B'

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ(ΜΑΚΗΣ) ΜΑΡΙΝΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΖΙΟΥΒΕΛΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΡΚΕΝΙΔΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΣΕΡΓΙΟΣ ΑΡΝΙΑΚΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΣ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΣ

ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΣΑΜΟΛΑΔΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΣ

ΕΦΦΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ

 

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Axion Hellas πατώντας εδώ

Ποια είναι η Aurora

Η AURORA δημιουργήθηκε το 2018, για να υποστηρίξει ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις, υλοποιώντας το όραμα της Νίκολα Δαυίδ-Pinedo. Κατά τη θεραπεία της από τη λευχαιμία και την παρακολούθησή της στην Αθήνα μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, η Νίκολα και ο σύζυγός της Clemente διαπίστωσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί ασθενείς.

Δυσκολίες που συνδέονται με τη μετακίνησή τους στην Αθήνα για θεραπεία και τη σημαντική οικονομική επιβάρυνση λόγω της διαμονής μακριά από το σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, με συνέπεια ορισμένοι ασθενείς να αναγκάζονται να αρνηθούν τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Θέλοντας να καλύψουν αυτή την ανάγκη, η Νίκολα και ο Clemente, αποφάσισαν να υποστηρίξουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες παρέχοντας ένα σπίτι όπου θα μπορούσαν να μείνουν κατά την περίοδο της αποθεραπείας τους.

Δυστυχώς, ο ξαφνικός θάνατος της Νίκολα, μόλις έναν χρόνο αργότερα, μοιραία σήμαινε ότι δεν υπήρξε ο αναγκαίος χρόνος για την πραγματοποίηση αυτής της ιδέας.

Τον Ιούνιο του 2018 ο σύζυγος και η οικογένεια της Νίκολα θέλησαν να πραγματοποιήσουν αυτό το όραμα. Η AURORA είναι το αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών τους και ενσαρκώνει τη δέσμευσή τους για τη στήριξη ασθενών αλλά και των οικογενειών τους στην Ελλάδα.

Η AURORA, που ξεκίνησε στην Αθήνα με σκοπό να αναπτυχθεί πέρα από τα γεωγραφικά όρια της πόλης, στηρίζει ασθενείς διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στη θεραπεία μέσω της παροχής στέγης και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών ενώ συγχρόνως ενισχύει την έρευνα και το έργο των κορυφαίων νοσοκομείων.

Αποστολή μας είναι να καταστήσουμε τη λευχαιμία και άλλες αιματολογικές νόσους 100% ιάσιμες.

Έως ότου όμως το όνειρο αυτό να γίνει πραγματικότητα, η AURORA στοχεύει να βελτιώσει τη φροντίδα που παρέχεται στους ασθενείς, να προσφέρει στήριξη στις οικογένειές τους, να αυξήσει το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών, να ενισχύσει τα ειδικευμένα ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα και αλλού και να συμβάλει στην ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα της ογκοαιματολογίας, προάγοντας σταθερά τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων της παγκόσμιας πανεπιστημιακής κοινότητας

Στόχος μας, εν ολίγοις, είναι να βοηθάμε ασθενείς και τις οικογένειες τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης και τραυματικής περιόδου, αλλά και να καταπολεμήσουμε αυτήν τη νόσο αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Aurora

Καίτη Δαυίδ (Επίτιμη Πρόεδρος)

Clemente Pinedo (Πρόεδρος)

Ευάγγελος Μανουδάκης (Αντιπρόεδρος)

Πέγκυ Κλιάφα (Γενικός Γραμματέας) 

Μάνια Δερδεβάνη-Σιμάτου (Ταμίας)

Virginia Murray (Μέλος)

Αλεξάνδρα Τηλιγάδα-Δαυίδ (Μέλος)

Ηλίας Σκοτινιώτης (Μέλος)

Lana de Beer David (Μέλος)

Δημήτρης Καρακάσης (Μέλος)

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Aurora πατώντας εδώ

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ