Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Όταν η μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ φορούσε τα έντονα εμπριμέ & τα hippie αξεσουάρ με λουλούδια στα μαλλιά

Η αισθητική της Elizabeth Taylor για τη μόδα μπορεί να περιγραφεί μόνο ως «ατρόμητη».

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η βραβευμένη με Όσκαρ αμερικανίδα ηθοποιός και μια από τις τελευταίες σταρ της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ που θαυμάστηκε για την ομορφιά της και απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου για την έντονη ερωτική ζωή της, γεννήθηκε στο Χάμστεντ του Λονδίνου από Αμερικανούς γονείς και η οικογένειά της επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1939 μετά το ξέσπασμα του Β' παγκοσμίου πολέμου, ενώ η Τέιλορ ήταν τότε 7 χρονών.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί-θαύμα το 1943, με την ταινία Σιωπηλός κατήγορος (Lassie Come Home).

Συνέχισε να γυρίζει ταινίες και τη δεκαετία του 1950 και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου. Είχε προταθεί για βραβείο Όσκαρ 5 φορές και το έχει κερδίσει δύο, την πρώτη για την ταινία Ζήσαμε στην Αμαρτία του 1960 και τη δεύτερη για το Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; του 1966.

Δείτε επίσης: Elizabeth Taylor: Lassie come home - Αυτή ήταν η πρώτη ταινία που έπαιξε η διάσημη κακομαθημένη ηθοποιός μόλις 11 ετών - Δείτε το ιστορικό!

 

Άλλες αξιόλογες ταινίες της είναι οι Μια θέση στον ήλιο του 1951, Ο Γίγας του 1955, Όσα δε σβήνει ο χρόνος του 1957, Λυσσασμένη Γάτα του 1958 και Ξαφνικά, Πέρυσι το Καλοκαίρι του 1959. Η ηθοποιός το 1959 ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό (προηγουμένως ήταν χριστιανή).

Έγινε σύμβολο μόδας και ομορφιάς. Με την παρουσία της και μόνο, τα εντυπωσιακά μακριά κολιέ τις, τις γούνες τις, τα φτερωτά μποά της και τα εντυπωσιακά αξεσουάρ μαλλιών, πρόσθετε μια νότα λάμψης όπου και αν πήγαινε.

 

 

Ο επίσημος λογαριασμός της στο Instagram την θυμάται, τότε που φορούσε τα εμπριμέ, τα boho και είχε χίπικο στυλ. ''Η Ελισάβετ αγαπούσε τα φωτεινά, ξεκάθαρα χρώματα σε όλες τις εμφανίσεις της'', γράφει η ανάρτηση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ