Λάτσης: Εμβληματικό πορτραίτο του Καπτάν Γιάννη που ξεκίνησε από το Κατάκολο κι έκτισε αυτοκρατορία

Η δημοσιογράφος Έλενα Μακρή, ανέσυρε από την συλλογή της , μια παλιά φωτογραφία του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση.

Όπως πάντα είχε και μια ιστρορία να διηγηθεί.

Συγκεκριμένα έγραψε στην λεζάντα: ''Καπετάν Γιάννης Λάτσης: Όταν τον Απρίλιο του 2003 ο Γιάννης Λάτσης είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών είχαμε δημοσιεύσει ένα από τα πιο σπάνια πορτραίτα του εμβληματικού Έλληνα εφοπλιστή, από τον φακό του σπουδαίου Κλεισθένη και το πολύτιμο αρχείο του, στο τεύχος του Life&Style του επόμενου μήνα.

Ο Έλληνας Κροίσος απέκτησε πλούτη και φήμη δουλεύοντας σκληρά ξεκινώντας από την εφηβική του ηλικία στο Κατάκολο Ηλείας. Ανήκε μαζί με τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Σταύρο Νιάρχο στην τριανδρία των Ελλήνων εφοπλιστών που απέκτησε διεθνή φήμη.

Προσκεκλημένοι στη θαλαμηγό του “Alexander” υπήρξαν μεταξύ άλλων εκλεκτών η Βασίλισσα Ελισάβετ, και ο Πρόεδρος Μπους ο πρεσβύτερος.

 

 

Το μόττο του ήταν: «Δουλείες στο εξωτερικό, φιλανθρωπία στην Ελλάδα». Ο καπετάν Γιάννης ίδρυσε το 1970 το Ίδρυμα Υποτροφιών Ι.Σ. Λάτσης κατόπιν το Λάτσειο Κολέγιο. και το 1990, το Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας.

Τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα από την Ελληνική Δημοκρατία και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ