Ο Σπύρος Σούλης προτείνει: 7 ιδέες για να διακοσμήσετε με φυτά το σπίτι

Tα φυτά είναι υπέροχα για μέσα και έξω από το σπίτι και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε με αυτά

Tα φυτά είναι υπέροχα για μέσα και έξω από το σπίτι και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε με αυτά. Ακολουθούν 7 υπέροχες ιδέες σύμφωνα με το spirossoulis.com, που θα σας εμπνεύσουν!

Γεμίστε έναν τοίχο με φυτά: Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον χρώμα και φρεσκάδα σε έναν χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμαστές ζαρντινιέρες ή τοποθετημένα ράφια για να δημιουργήσετε έναν κάθετο κήπο. Όσα περισσότερα προσθέσετε δείχνουν ακόμα πιο εντυπωσιακά. Ωστόσο εκεί που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι στη φροντίδα τους. Αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τα διατηρείτε ζωντανά μην το δοκιμάσετε, γιατί είναι κρίμα και για τα φυτά και για τον τοίχο σας.

Διακοσμήστε μια άδεια γωνιά με φυτά: Συνδυάστε διαφορετικά φυτά μεταξύ τους μέσα σε στιλάτες γλάστρες και ανθοστήλες σε ένα άδειο σημείο και δημιουργήστε μια καταπράσινη γωνιά στο σπίτι. Για να επιλέξετε τα κατάλληλα φυτά ζητήστε τη βοήθεια των ειδικών στο φυτώριο που θα επισκεφτείτε. Αν για παράδειγμα ο χώρος σας είναι σκοτεινός τότε θα χρειαστείτε ανθεκτικά φυτά στο σκοτάδι, ενώ αν το βλέπει πολύ ο ήλιος τότε χρειάζεστε πιο ανθεκτικά στο φως.

Χρησιμοποιήστε κρεμαστές ζαρντινιέρες: Κρεμάστε φυτά από την οροφή ή τον τοίχο για να προσθέσετε πράσινο στο χώρο σας χωρίς να δεσμεύετε χώρο στο πάτωμα ή στο τραπέζι. Ειδικά αν το σπίτι είναι μικρό αυτή είναι μια καταπληκτική λύση για να το γεμίσετε με πράσινο.

Δημιουργήστε μια σύνθεση με φυτά σε ένα ράφι: Ομαδοποιήστε φυτά μαζί σε ένα ράφι για να δημιουργήσετε έναν μίνι κήπο. Συνδυάστε παχύφυτα, κακτάκια και άλλα ανθεκτικά φυτά όπως πόθος, ζάμια και σανσεβιέρια που δεν χρειάζονται συχνό πότισμα για να διακοσμήσετε τα ράφια σας ή ακόμα και τη βιβλιοθήκη σας.

Χρησιμοποιήστε μοντέρνες ανθοστήλες και ζαρντινιέρες: Χαρίστε επιπλέον πολυτέλεια και στιλ στον χώρο σας με κομψές και μοντέρνες ανθοστήλες ή ζαρντινιέρες.

Στην αγορά υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σε τιμές, χρώματα, υλικά και σχέδια, επομένως δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε την ιδανική για εσάς επιλογή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ