Τι συνέβη πριν το μοναχικό θάνατο του πλουσιότερου ανθρώπου της Βρετανίας; H πολυετής σκληρή διαμάχη των τεσσάρων αδελφών για τα κέρδη της ιδιοκτήτης ελβετικής τράπεζας

Πρόκειται για την πλουσιότεροι βρετανική οικογένεια με εταιρείες που περιλαμβάνουν ιδιωτικές τράπεζες σαν την IndusInd, Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ashok Leyland απο την  British Leylandκαι την Gulf Oil της  Chevron Bank.

Μια συνηθισμένη ιστορία διαμάχης για οικονομικά θέματα κρύβεται πίσω από τον μοναχικό θάνατο του πλουσιότερου ανθρώπου της Μεγάλης Βρετανίας. 

Ο Σρίσαντ Χιντούτζα, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών μόνος και έρημος σε ένα δημόσιο γηροκομείο. 

 

 

 

 

Έπασχε  από άνοια  και η θλιβερή πολύχρονη αντιπαράθεση με τα άλλα τρία νεότερα αδέλφια του γύρω από την διαχείριση και τα κέρδη της ομώνυμης τράπεζας τους στην Ελβετία δεν μπορούσε να οδηγήσει σε μια οριστική απόφαση για το που θα διαμείνει μετά την επιδείνωση της υγείας του πατριάρχη της πλουσιότατης οικογένειας ινδικής καταγωγής.

 

 

Δύο από τα αδέλφια με τις γυναίκες τους και κόρες

Ο πατέρας είχε γεννηθεί στο Πακιστάν αλλά η οικογένεια μετοίκησε στην Βομβάη και στη συνέχεια στο Ιράν πριν καταλήξει στο Λονδίνο.

 

 

Ο μικρότερος αδερφός, Ashok, ζει και διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις της οικογένειας από την Βομβάη αφού κατατάσσονται 8οι  στην λίστα με τους πλουσιότερους της Ινδίας

 

 

Mε τον τότε Πρίγκιπα Κάρολο

Ο δεύτερος αδερφός που ονομάζεται Prakash ζει μόνιμα στο Μονακό και οι άλλοι δύο μεταξύ των οποίων και ο πατριάρχης της οικογένειας που πέθανε χθες στο Λονδίνο δίπλα στο Μπάκιγχαμ. 

Πρόκειται για την πλουσιότεροι βρετανική οικογένεια με εταιρείες που περιλαμβάνουν ιδιωτικές τράπεζες σαν την IndusInd, Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ashok Leyland απο την  British Leylandκαι την Gulf Oil της  Chevron Bank.

 

 

Ο εκλιπών και ο νεότερος αδελφός του Hinduja Gopichand, 83 ετών , βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας των πλουσίων των Sunday Times Rich το  2022 για τέταρτη φορά με μία περιουσία που ξεπερνάει τα 28,5 δις λίρες .

 

 

Το θέμα είναι ότι ο SP, όπως ήταν γνωστός από τα αρχικά του ονόματος του υπέφερε από άνοια εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα τα άλλα τρία αδέλφια να αμφισβητούν τις κόρες του ως κληρονόμους της τεράστιας περιουσίας και των επιχειρήσεων και ο πρώην ισχυρός άνδρας να καταλήξει σε δημόσιο γηροκομείο με δικαστική απόφαση μάλιστα.

Πέθανε μόνος λοιπόν και ας ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας,  γι’ αυτό λέμε πάντα ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ