Βασιλιάς Φίλιππος και βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου: Λαμπρή δεξίωση στον κήπο με αφορμή τον 10ο χρόνο στο θρόνο - Ποια royal απουσίαζε; (φωτό)

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν πέντε ξεχωριστές παραστάσεις

Το 2023 πρόκειται να είναι ένα από τα πιο σημαντικές χρονιές εορτασμού όσον αφορά τις ευρωπαϊκές μοναρχίες: η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Χρυσό Ιωβηλαίο για τον Βασιλιά Καρλ ΙΣΤ' Γουσταφ στη Σουηδία και οι εορτασμοί της δέκατης επετείου για τη βασιλεία του βασιλιά Willem-Alexander στην Ολλανδία και του βασιλιά Philippe στο Βέλγιο. Ο τελευταίος διοργάνωσε ένα πάρτι στον κήπο για να γιορτάσει αυτό το σημαντικό ορόσημο, με 600 καλεσμένους να παρευρίσκονται στο κάστρο του Λάκεν για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HM The Queen of the Belgians (@queen.mathilde)

Ο βασιλιάς Philippe κάλεσε 600 άτομα από όλο το Βέλγιο και τους έκανε μια βόλτα στους χώρους και στα θερμοκήπια του κτήματος Laeken. Καθ' όλη τη διάρκεια της βόλτας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πέντε ξεχωριστές καλλιτεχνικές παραστάσεις (κλασική μουσική, τσίρκο, χορός, τραγούδι και μαγεία) από Βέλγους καλλιτέχνες, οι οποίες ανέδειξαν τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, ο βασιλιάς Philippe και η υπόλοιπη οικογένειά του συνομίλησαν με μερικούς από τους καλεσμένους. Το απόγευμα έκλεισε με μια «εορταστική δεξίωση», σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε το Βασιλικό Παλάτι.

Για την περίσταση, ο βασιλιάς Φίλιππος ήταν μαζί με τη βασίλισσα Ματθίλδη και τα τρία από τα τέσσερα παιδιά τους: τον πρίγκιπα Γαβριήλ, τον πρίγκιπα Εμμανουήλ και την πριγκίπισσα Ελεονόρη. Η πριγκίπισσα Ελισάβετ δεν τα κατάφερε λόγω των σπουδών της στο Lincoln College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Φίλιππος και βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου: Επίσκεψη στην Αφρική με animal print φόρεμα - Η chic εμφάνιση της πιο stylish royal (φωτό)

Επίσης, μέρος των βασιλικών που συμμετείχαν στους εορτασμούς ήταν η πριγκίπισσα Astrid και ο πρίγκιπας Lorenz, καθώς και ο πρίγκιπας Laurent και η Princess Claire. Η πριγκίπισσα Delphine, ετεροθαλής αδερφή του βασιλιά, δεν ήταν παρούσα. Αυτή είναι πιθανό να είναι μόνο η πρώτη από μια σειρά δεξιώσεων και άλλων μορφών εορτασμού για τη δέκατη επέτειο του βασιλιά Φιλίππου στον βελγικό θρόνο.

Έγινε επίσημα βασιλιάς στις 21 Ιουλίου 2013, την Εθνική Ημέρα του Βελγίου, περίπου μία ώρα μετά την επικύρωση της παραίτησης του πατέρα του, Βασιλιά Αλβέρτου Β'.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ