30.000 Αθηναίοι στη Γιορτή του Ποδηλάτου!

Οι Αθηναίοι αγαπούν το ποδήλατο! Σχεδόν 30.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας το τριήμερο που πέρασε επισκέφθηκαν τη μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου, το 3ο Athens Bike Festival στον πολυχώρο Τεχνόπολις. Ποδηλατοδρόμους η Αθήνα δεν έχει, αλλά φίλους του ποδηλάτου έχει πολλούς.

Οι Αθηναίοι αγαπούν το ποδήλατο! Σχεδόν 30.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας το τριήμερο που πέρασε επισκέφθηκαν τη μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου, το 3ο Athens Bike Festival στον πολυχώρο Τεχνόπολις. Ποδηλατοδρόμους η Αθήνα δεν έχει, αλλά φίλους του ποδηλάτου έχει πολλούς.

Φανατικούς του ποδηλάτου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν ανέβει άλλοτε σε ποδήλατο. Κάποιοι έψαχναν το ποδήλατο με το οποίο θα αντικαταστήσουν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις στην πόλη. Οι πιο μυημένοι αναζητούσαν τα καινούργια μοντέλα, που θα κυκλοφορήσουν το 2013. Αρκετοί χάζευαν τα σταντ με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον ποδηλατικό εξοπλισμό. Και βέβαια πολλοί πήγαν, κυρίως τα παιδιά, απλώς για να περάσουν καλά. Αλλωστε, στόχος του φεστιβάλ ήταν «να κάνει το κόσμο να χαρεί με τη βοήθεια του ποδηλάτου και να προωθήσει την κουλτούρα του ποδηλάτου και την εναλλακτική αστική μετακίνηση», λέει ο διοργανωτής φεστιβάλ και εκδότης του περιοδικού «ΜΒike» Σπύρος Παπαγεωργίου. Εβδομήντα πέντε εκθέτες ήταν εκεί για να ενημερώσουν τους επισκέπτες και να παρουσιάσουν τα ποδήλατα του 2013. Αλλωστε το Athens Bike Festival είναι πλέον αναγνωρισμένο διεθνώς αφού είναι η δεύτερη έκθεση στην Ευρώπη, μετά τη γερμανική Eurobike, που διεξάγεται στις αρχές Σεπτεμβρίου για την παρουσίαση νέων μοντέλων. Από το φεστιβάλ δεν έλειψαν τα κόλπα με mountain bikes που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, αλλά και τα μαθήματα ποδηλάτου για μικρούς που μαγνήτισαν τα παιδιά.
Τα ηλεκτρικά.
Τα περίπτερα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα είχαν σταθερά αρκετούς επισκέπτες και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ. Και αυτό διότι πολλοί σκέπτονται εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης για να γλιτώσουν τα έξοδα της βενζίνης. Πολλοί επισκέπτες έκαναν test rides με ένα ηλεκτρικό και εξίσου πολλοί ρωτούσαν «πόσο κρατάει η μπαταρία» ή «πόσες ώρες διαρκεί η φόρτισή της». «Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο. Στα ηλεκτρικά είμαστε λίγο πιο πίσω σε σύγκριση με την Ευρώπη, αλλά υπάρχει αυξητική τάση», λέει ο Κώστας Παπαδημητρίου, πρόεδρος εταιρείας που εισάγει ηλεκτρικά ποδήλατα, «κατευθείαν από το εργοστάσιο της Ταϊβάν». Οι τιμές των ηλεκτρικών πάντως αρχίζουν από 700 ευρώ και φτάνουν έως 1.500 ευρώ.
Τα city. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και για τα ποδήλατα πόλης. Ολο και περισσότεροι αναζητούν τη λύση της μετακίνησης με ποδήλατο προκειμένου να κάνουν οικονομία. «Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τα ποδήλατα πόλης. Συνεχίζεται στον ίδιο ρυθμό», αναφέρει ο Δημήτρης Αλεξίου, εμπορικός διευθυντής εταιρείας με έδρα στην Πάτρα που εξάγει ποδήλατα σε όλη την Ευρώπη. «Σιγά σιγά οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι πρέπει να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους». Η γκάμα των ποδηλάτων πόλης που παρουσιάστηκαν μεγάλη: ρετρό, χρωματιστά, ελαφριά.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ