Στοκχόλμη: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες σε τρενάκι λούνα παρκ - Βαγόνι εκτροχιάστηκε και έπεσε από μεγάλο ύψος (φωτό & βίντεο)

Το τρενάκι εκτροχιάστηκε χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία και ένα βαγόνι έπεσε από μεγάλο ύψος, το πάρκο εκκενώθηκε για να προχωρήσει η επιχείρηση διάσωσης

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον εννέα τραυματίστηκαν σήμερα σε ένα δυστύχημα, με ένα τρενάκι του λουνα παρκ στο πάρκο αναψυχής Gruna Lund στην σουηδική πρωτεύουσα Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και η διεύθυνση της εγκατάστασης.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον λόγο που το τρενάκι εκτροχιάστηκε και ένα βαγόνι έπεσε από μεγάλο ύψος. Σύμφωνα με την ενημέρωση, 14 άτομα επέβαιναν στο τρενάκι τη στιγμή του δυστυχήματος, ενό από τους 9 τραυματίες, οι επτά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Το πάρκο εκκενώθηκε ώστε να προχωρήσει η επιχείρηση διάσωσης. 

 

Αρχικά, είχε αναφερθεί πως οι τραυματίες ήταν δύο, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις εγκλωβισμένοι, με τους διασώστες να τους απεγκλωβίζουν στη συνέχεια.



Εικόνα

Μάρτυρας ανέφερε πως είδε δύο ανθρώπους να πέφτουν από το τρενάκι κι άλλος ένας να ακολουθεί, ωστόσο κατάφερε και πιάστηκε από ένα δοκάρι. 

Εικόνα

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το συγκεκριμένο τρενάκι (Jetline) που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1988, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα, η συνολική διαδρομή που καλύπτει είναι 800 μέτρα και το μέγιστο ύψος στο οποίο φτάνει είναι 30 μέτρα

Δείτε βίντεο με τη διαδρομή που καλύπτει το τρενάκι Jetline στο σουηδικό λούνα παρκ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ