Το άρθρο της Ειρήνης Νικολοπούλου: Στις 34 έδρες των Σπαρτιατών, της Νίκης και της Ελληνικής Λύσης οδήγησαν ψηφοφόροι που τους θεωρούσαμε cult φιγούρες, φασίστες συλλήβδην, νούμερα, ψεκασμένους - Αμ δε ...

Γράφει η Ειρήνη Νικολοπούλου ...

Σπάνια σχολιάζω γραπτώς ένα εκλογικό αποτέλεσμα, ακόμα σπανιότερα δημοσιοποιώ την πολιτική μου θέση, ήθελα να πιστεύω ότι από ένα σημείο και πέρα της ζωής μου, στην ωριμότητα, ψήφιζα ό,τι πίστευα καλύτερο για τον τόπο μου!

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι τόσο βαθιά προκλητικό, με αφήνει άναυδη, όχι για το πως δημιουργήθηκε, κάθε άλλο, το ανέμενα, αλλά για το πόσο όλα τα κόμματα αλλά κι η πλειοψηφία των συναδέλφων μου εθελοτυφλούμε.

Δεν αφουγκραζόμαστε σωστά, δεν ερμηνεύουμε τα μηνύματα της κοινωνίας επαρκώς και βλέπαμε όλους τους υποψήφιους ψηφοφόρους αυτών των τριών ή και τεσσάρων κομμάτων, αγνώστων μέχρι χθες, ως περίεργους κίτρινους, μπλε και γενικά δεν τους ακούγαμε, τους θεωρούσαμε αόρατους, αόρατους εώς ότου έφτασαν στην κάλπη.
 
Η κάλπη όμως δεν είναι σνομπ, η κάλπη δεν σε διακωμωδεί, σε υπολογίζει, σε μετράει με απόλυτη ισότητα απέναντι σε όλους όσους βρίσκονται μπροστά της.

Τίποτα δεν είχαμε καταλάβει; Κακώς, πολυ κακώς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε ότι θα πλήρωνε το τίμημα του 2015 έτσι και όλο το πολιτικό σύστημα δεν αντιλαμβανόταν ότι όσο κυνηγούσε με επίθετα του τύπου ψεκασμένοι, ομοφοβικοί, αντιεμβολιαστές, δεν απομόνωνε αυτούς τους διαφορετικούς στην σκέψη και στην ιδεολογία αλλά ενδυνάμωνε ένα κύμα που τώρα σάρωσε τα πάντα.

Γιατί απόψε σε αυτές τις 34 έδρες των Σπαρτιατών, της Νίκης και της Ελληνικής Λύσης οδήγησαν ψηφοφόροι που τους θεωρούσαμε cult φιγούρες, φασίστες συλλήβδην, νούμερα έτσι τους χαρακτηρίζαμε, είναι οι αλλού γι' αλλού λέγαμε κρυφά ή φανερά. 

Οι αλυσιδωτές οικονομικές κρίσεις, η παγκόσμια στροφή σε αντί συστημικές επιλογές, ο τραμπισμός πχ, οι ραγδαίες εξελίξεις λόγω νέων τεχνολογιών και οι θεμελιώδεις αλλαγές στην κοινωνία με την συμπερίληψη, την διαφορετικότητα, έφτιαξαν ενα εκλογικό κοινό διαφορετικό! 

Νομίζουμε οι ... τάχα μου συστημικοί ψηφοφόροι ότι οι πάντες μπορούν να αντιληφθούν τις επιπτώσεις της ταραχώδους 15 ετίας που διανύσαμε σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και να συμπορευθούν με το πρώτο, νομίζουμε ότι πρέπει να τους τιμωρούμε αντί να ξοδεύουμε άπειρο χρόνο για να εξηγούμε ώσπου να εμπεδώσουν, να εξοικειωθούν με όσες τεκτονικές μεταβολές συντελούνται.

Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, αυτό ακριβώς που απόψε ψήφισε τρία διαφορετικά κόμματα, τρία κόμματα που κάποιοι επιτήδειοι, επιτήδεια έκρυψαν από κάτω, δήθεν ιδεολογία περί ρωμιοσύνης, αρχαίας Ελλάδας, πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας και λοιπά και λοιπά και τους έπεισαν καλύτερα από τα συστημικά κόμματα και τους συστημικούς εμάς δήθεν opinion leaders πολύ καλύτερα.

Τώρα όλοι ψαχνόμαστε. Γιατί να ψαχνόμαστε; 

Τώρα είναι πολύ αργά.

Η αριστερά ψάχνει τις χαμένες ψήφους και δεν καταλαβαίνει ότι αναλώθηκε σε έναν ανελέητο ανούσιο και εν τέλει αναποτελεσματικό αγώνα απέναντι στην δεξιά όταν αλλού ήταν η δεξιά όχι εκεί που την έβλεπε.

Η κεντροδεξιά επίσης υποτίμησε το βουβό κύμα των ψεκασμένων αντί εμβολιαστών, ομοφοβικών και δεν ξόδεψε χρόνο πολύ, μέχρι να εξαντληθεί μέχρι να μπορέσει η κοινωνία να ενσωματώσει τις ραγδαίες αλλαγές από τρία μνημόνια μια τριετή πανδημία.
 
Το αποτέλεσμα σήμερα απέδειξε ότι ακόμα και η φωνή ενός φυλακισμένου ναζιστή που δίνει χαστούκια για πλάκα δημοσίως μπορεί να είναι πιο ευχάριστη στα αυτιά αυτών που ονομάσαμε ψεκασμένους.

Η ΝΔ εύχομαι και ελπίζω, έχοντας τον πρώτο λόγο από αύριο, μαζί με όλα όσα δεσμεύτηκε και πήρε carte blanche από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να σκύψει, να αναλύσει και στην τελευταία του λεπτομέρεια την σκέψη αυτών των ανθρώπων και πως μπορεί να τους καταστήσει πιο δυνατούς απέναντι στην σκληρότητα του να είσαι οικονομικά ασθενής και τις συνταρακτικές κοινωνικές επιπτώσεις στην οικογένεια, στην σεξουαλικότητα, στην διαφορετικότητα, στο «βουνό Έβερεστ» που λέγεται τεχνολογία.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ας βγάλει επιτέλους την μπίλια απο την αντίθεση της με την δήθεν δεξιά. Ώπα στο 2023 είμαστε! Κι εμείς γενιά του Πολυτεχνείου είμαστε δυστυχώς ή ευτυχώς και πονάμε γιαυτό τον τόπο. Το ΠΑΣΟΚ, αν λέω, αν έχει διδαχθεί από τα ολέθρια λάθη του, ακόμη πιο ταπεινά απο όλους, θα πρέπει να συμβάλει, αποδίδοντας στην ελληνική κοινωνία την ευκαιρία που της στέρησε απο το να γίνει success story να γίνει επαίτης του ΔΝΤ.
  
Αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά πατριώτες, όχι πατριώτες με κομματικές μάσκες δημοκόπων και καλυμμένων εθνικιστών ή και εγκληματίες, τότε ας αρχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, όχι να σηκώνουμε τους ώμους, ούτε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Μην υποτιμάτε τον πραγματικό εχθρό συντρόφια. Παραμονεύει και νάτος πετιέται και αντριεύει και θεριεύει και …  

Δεν καταλάβαμε τίποτε και ο εχθρός της δημοκρατίας μπήκε απο την κανονική πόρτα. Φταίμε που την ανοίξαμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ