Σοκ στη Γαλλία: Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει 17χρονο μέσα σε αυτοκίνητο - «Θα φας σφαίρα στο κεφάλι» ακούγεται (βίντεο)

Οργή έχει προκαλέσει στη Γαλλία ο θάνατος ενός 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού επειδή «αρνήθηκε να συμμορφωθεί». 

Δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ανακοίνωσε ότι θα κινηθούν νομικά κατά των δύο αστυνομικών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση -  Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η άρνηση συμμόρφωσης δεν δικαιολογεί την χρήση όπλου από αστυνομικό.

Ένας 17χρονος οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκε στη Ναντέρ, στα περίχωρα του Παρισιού, από αστυνομικό που χρησιμοποίησε το όπλο του.

Ένα βίντεο που μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει το όχημα σταματημένο και δύο αστυνομικούς να στέκονται στο ύψος του μπροστινού παραθύρου, ο ένας εκ των οποίων έχει στραμμένο το όπλο του στον οδηγό.

Όταν ο οδηγός πατάει γκάζι και επιχειρεί να διαφύγει, ένας εκ των δύο αστυνομικών πυροβολεί τον 17χρονο στο στήθος.

Στο βίντεο ακούγεται η φράση «θα φας σφαίρα στο κεφάλι» — δεν είναι ξεκάθαρο ποιος τη λέει.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το όχημα - το οποίο είχε ενοικιαστεί - εμπλεκόταν σε αρκετές τροχαίες παραβάσεις.

Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για «άρνηση συμμόρφωσης» εκ μέρους του θύματος. Ωστόσο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ανακοίνωσε ότι θα κινηθούν νομικά κατά των δύο αστυνομικών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η άρνηση συμμόρφωσης δεν δικαιολογεί την χρήση όπλου από αστυνομικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ