Βασιλιάς Κάρολος: Αποκαλύπτει τη σφραγίδα Astra Carta σε δεξίωση για τη διαστημική αειφορία στο παλάτι του Μπάκιγχαμ - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτό)

Μεγάλες προσωπικότητες βρέθηκαν στο χώρο 

Ο Βασιλιάς καλωσόρισε αστροναύτες, ηγέτες επιχειρήσεων, περιβαλλοντολόγους και επιστήμονες σε μια εκδήλωση για τη διαστημική αειφορία στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ!

Για να σηματοδοτήσει την έναρξη του πλαισίου Astra Carta της Πρωτοβουλίας Αειφόρων Αγορών, ο Κάρολος αποκάλυψε τη σφραγίδα Astra Carta, σχεδιασμένη από τον Sir Jony Ive, μπροστά σε αστροναύτες, ηγέτες επιχειρήσεων, περιβαλλοντολόγους και επιστήμονες κατά τη διάρκεια μιας Εκδήλωσης Διαστημικής Αειφορίας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Sir Brian May with The King

Το 2022, ο Βασιλιάς (ως Πρίγκιπας της Ουαλίας) ανακοίνωσε τη φιλοδοξία του για την Πρωτοβουλία Βιώσιμων Αγορών να δημιουργήσει μια «Astra Carta» που θα λειτουργεί ως πλαίσιο για να εμπνεύσει τη βιωσιμότητα σε όλη τη διαστημική βιομηχανία. Το Astra Carta στοχεύει να συγκαλέσει τον ιδιωτικό τομέα για τη δημιουργία και την επιτάχυνση βιώσιμων πρακτικών σε όλη την παγκόσμια διαστημική βιομηχανία. Αναγνωρίζει επίσης τον μοναδικό ρόλο που μπορεί να παίξει το διάστημα στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος στη Γη και την ανάγκη για τη διαστημική βιομηχανία να εξετάσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις επιπτώσεις στη βιωσιμότητα πέρα από τον πλανήτη μας. Η φιλοδοξία του ενθαρρύνει την εστίαση στην τοποθέτηση της βιωσιμότητας στον πυρήνα της διαστημικής δραστηριότητας.

Διαβάστε ακόμη: Κάρολος - Καμίλα: Υποστηρίζουν την φιλανθρωπική οργάνωση του αδερφού της βασίλισσας, Elephant Family - Τι ακριβώς έκαναν; (φωτό)

Major Tim Peake, Sir Brian May, Rosemary Coogan, John McFall, Meganne Christian

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Συμπόσιο Διαστημικής Αειφορίας στο Royal Society, με οικοδεσπότη τον Υπουργό Επικρατείας για την Επιστήμη, την Καινοτομία και την Τεχνολογία, George Freeman. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο Βασιλιάς συνάντησε επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και τους αστροναύτες, Tim Peake, Δρ Meganne Christian, Rosemary Coogan, John McFall, πρώην παραολυμπιονίκης της Βρετανίας. και τον αστροφυσικό Sir Brian May.

Πριν από τα αποκαλυπτήρια, ο συνταγματάρχης Κρις Χάντφιλντ, πρώην αστροναύτης και διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, απευθύνθηκε στους επισκέπτες στην αίθουσα.

Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, ο Βασιλιάς Κάρολος υπερασπίστηκε τη δράση για ένα βιώσιμο μέλλον. Πιιστεύει ότι όλοι μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην αντιμετώπιση ακόμη και των πιο περίπλοκων προκλήσεων βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας. Από τους αρχηγούς κρατών μέχρι τους νέους και από τους διευθύνοντες συμβούλους μέχρι τα έργα τοπικής κοινότητας, η μοναδική του ικανότητα να φέρνει κοντά τους ανθρώπους έχει αποδειχθεί ένας ισχυρός τρόπος για την εξεύρεση λύσεων και την έμπνευση ανθρώπων και οργανισμών σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ