Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σαν σήμερα γεννήθηκε η «εθνική μας σταρ» - Το ιδιαίτερο βίντεο της Φίνος Φιλμ (φωτό)

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια είχε γεννηθεί σαν σήμερα.

 

Η εθνική μας σταρ, ήταν και παραμένει ένας μύθος

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήταν από τις ομορφότερες γυναίκες του Ελληνικού κινηματογράφου. 

Πολύ συχνά έκανε χιούμορ, λέγοντας ατάκες που έμειναν στην ιστορία.

Στη σελίδα Aliki Vougiouklaki Official που δημιούργησε ο γιος της, Γιάννης Παπαμιχαήλ, βλέπουμε σπάνιες φωτογραφίες της;. 

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934.  Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Δείτε επίσης: Σπάνια vintage Pic: Η Αλίκη γιορτάζει τα γενέθλια της στο Θεολόγο - Πιο λαμπερή από ποτέ με παρέα τον Βλάσση Μπονάτσο & αγαπημένους φίλους & συγγενείς

Η Αλίκη, έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 1953 ενώ ήταν δευτεροετής μαθήτρια της Δραματικής του Εθνικού, ενώ τον επόμενο χρόνο πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες διεθνείς παραγωγές, οι περισσότερες των οποίων έγιναν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες, καταφέρνοντας να εκτινάξουν την καριέρα της στα ύψη και να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της «εθνικής σταρ» της Ελλάδας.

Άφησε εποχή πριν φύγει από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του 1996, σε ηλικία 62 ετών. Η κηδεία της έγινε ένα δημοφιλές προσκύνημα, αντανακλώντας την αγάπη και τον θαυμασμό που συγκέντρωσε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της

.Ο Αλέξης Σολομός, δάσκαλός της στη Δραματική Σχολή, υπήρξε ο πρώτος της μεγάλος έρωτας.

Γύρω στο 1960 έζησε ένα κρυφό ειδύλλιο με τον διάδοχο του θρόνου Κωνσταντίνο.

Στις 18 Ιανουαρίου 1965 παντρεύτηκε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, συμφοιτητή της στη Δραματική Σχολή, ο οποίος –όπως η ίδια εξομολογήθηκε αργότερα– ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της. Κουμπάροι ήταν ο Βίκτωρ Μιχαηλίδης, ο Θεοφάνης Δαμασκηνός και ο Δημήτρης Μακρίδης. Το γλέντι που ακολούθησε άφησε εποχή.

Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν σε πολλά κινηματογραφικά και θεατρικά έργα, από τα πιο εμπορικά και πετυχημένα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Στις 4 Ιουνίου 1969 γεννήθηκε ο γιος τους, Γιάννης. Στις 5 Ιουλίου 1975 οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων.

Η Αλίκη έκανε έναν δεύτερο γάμο, παντρεύτηκε έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη στις 25 Ιανουαρίου 1982, ωστόσο ο γάμος αυτός δεν κράτησε πολύ κι έμεινε μυστικός ακόμα και χρόνια μετά τη λήξη του. Ο γάμος τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών. 

 

Στην παράσταση Εβίτα την περίοδο 1981-1982 γνώρισε τον Βλάσση Μπονάτσο, η σχέση με τον οποίο διήρκεσε από τον Απρίλιο του 1982 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1987, σύμφωνα με τα περιοδικά της εποχής. Τελευταίος σύντροφος της ζωής της για οκτώ χρόνια (1988-1996) ήταν ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος.

Το βίντεο της Φίνος Φιλμ

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media της Φίνος Φιλμ, συμπεριλαμβάνονται ασπρόμαυρες σκηνές από τις σειρές «Aliki My Love», «Μανταλένα», «Το Ταξίδι», «Αστέρω», «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο» και «Το Κλωτσοσκούφι».

 

 

«Αλίκη είναι μόνο μία» είναι το σχόλιο στη λεζάντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ