Εξαγριωμένοι συγγενείς θυμάτων στο Μάτι για την απόφαση του δικαστηρίου: Πέταξαν καρέκλες σε κατηγορούμενο - Συνελήφθη ένας άνδρας (βίντεο)

Οι 6 κατηγορούμενοι εξαγόρασαν την ποινή τους με 10 ευρώ τη μέρα και αφέθηκαν ελεύθεροι εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων των συγγενών θυμάτων της τραγωδίας το Μάτι 

Η ανακοίνωση των ποινών, αλλά και του αριθμού των ατόμων που τελικά κρίθηκαν ένοχοι, εξαγρίωσαν τους συγγενείς των 104 νεκρών της τραγωδίας στο Μάτι.

Ποινή 5 ετών με αναστολή την οποία εξαγοράζουν με 10 ευρώ την ημέρα.

Αυτή είναι η απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι.

Διαβάστε ακόμα: Απόφαση για το Μάτι: «Να καείτε στην Κόλαση, να καείτε όπως τα παιδιά μας!» - Οργή από τους συγγενείς για τις ποινές - 5 χρόνια με αναστολή αφέθηκαν ελεύθεροι (βίντεο)

Μετά από 6 χρόνια, η δίκη ολοκληρώθηκε

Μετά από 6 χρόνια η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι έφτασε στο τέλος της με ποινές-χάδι. Και αυτό γιατί μπορεί να ανακοινώθηκαν ποινές έως και 111 χρόνια, ως πλημμέλημα όμως η εκτιτέα ποινή είναι 5 έτη με τη διαφορά ότι το δικαστήριο έδωσε τη δυνατότητα της αναστολής και της εξαγοράς.

Συνεπώς όλοι οι ένοχοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δείτε τη στιγμή μετά το 8ο λεπτό


Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες.

Συνελήφθη ο άνδρας που πέταξε την καρέκλα

Με μια του ανάρτηση στο Facebook, ο άνδρας που πέταξε την καρέκλα στο άκουσμα των ποινών για την τραγωδία στο Μάτι, λέει πως αναλαμβάνει την ευθύνη, αναφέροντας πως βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη» γράφει χαρακτηριστικά στα social

Διαβάστε ακόμα: Απόφαση για το Μάτι έξι χρόνια μετά: 6 ένοχοι για τη φονική πυρκαγιά με τους 104 νεκρούς - «Ντροπή σας» φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων (βίντεο)

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 38.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ