Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την Εθνική ομάδα πόλο: Οι παγκόσμιοι ασημένιοι έφτασαν στην Ελλάδα σαν μικροί Θεοί (φωτό & βίντεο)

«Ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά, για αυτό ζήτησα συγγνώμη», είπε ο προπονητής της Εθνικής Θοδωρής Βλάχος, παρόντες στο αεροδρόμιο ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο νέος αναπληρωτός υπουργός, Γιάννης Βρούτσης

Η πορεία της εθνικής ομάδας πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα στην Ιαπωνία δεν άφησε κανέναν φίλαθλο ασυγκίνητο μιας και οι Έλληνες διεθνείς ήταν αληθινοί «μαχητές» παλεύοντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για το πρώτο τους παγκόσμιο χρυσό. Μπορεί  να μην τα κατάφεραν στα σημεία (και συγκεκριμένα στα πέναλτι) απέναντι στην Ουγγαρία στον τελικό, όμως κέρδισαν το χειρόκροτημα όλων για την απίστευτη πορεία τους.

Λεπτά μετά το φινάλε του τελικού μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον προπονητή Θοδωρή Βλάχο για να τον συγχαρεί για όσα κατάφερε με τους αθλητές και τους συνεργάτες του.

Μετά από αυτή την πορεία και ένα μακρύ ταξίδι επιστροφής, απλοί φίλαθλοι, συγγενείς και φίλοι και των αθλητών επιφύλαξαν μια πολύ όμορφη υποδοχή στην Εθνική Πόλο Ανδρών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα ξημερώματα. Με κρεμασμένα τα αργυρά μετάλλια στα στήθη τους, οι Έλληνες διεθνείς και ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξαν να απολαμβάνουν αυτές τις στιγμές με πλατιά χαμόγελα παρά την κούραση. 

5939535

Η αποστολή της Εθνικής έφτασε 00:50 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μόλις βγήκαν από την αίθουσα αφίξεων, αμέσως αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς, κοπέλες και σύντροφοι τον αθλητών «έπεσαν» σε εκείνους, με μεγάλες αγκαλιές και φιλιά.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Θοδωρή σκούπισε τα δάκρυα! Ο Θοδωρής Βλάχος έγραψε αθλητική ιστορία - Δεν αφορά στη μπάλα, το νερό αλλά στις αξίες & στις αρχές του

Παρόντες ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού (και θρύλο του ελληνικού πόλο) Γιώργος Μαυρωτάς, αλλά και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ώστε να συγχαρούν τα «χρυσά» παιδιά του Θοδωρή Βλάχου με το αργυρό μετάλλιο.

5939538

Ο Θοδωρής Βλάχος ήταν εκείνος που μίλησε πρώτος στις κάμερες. «Ο τρόπος που χάθηκε αυτή η κορυφή μας ενόχλησε. Μας άφησε μία πικρία. Βλέποντας αυτή την υποδοχή από δικούς μας ανθρώπους και απλούς φίλαθλους, καταλάβαμε πως πετύχαμε κάτι σημαντικό στη Φουκουόκα. Ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά για να απαλύνω τις ευθύνες για τους παίκτες, για αυτό ζήτησα συγγνώμη από τα παιδιά και τον κόσμο για την επίμαχη φάση», ανέφερε.

5939537

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς δήλωσε: «Μαζί χάνουμε, μαζί κερδίζουμε. Ήταν παλικαρίσιο αυτό που έκανε ο προπονητής. Πετύχαμε κάτι που δεν έχει πετύχει ξανά η Εθνική πόλο στο παρελθόν. Ήταν γλυκόπικρη η γεύση που μας, αλλά δεν σημαίνει πως μειώνει αυτό την επιτυχία μας στη διοργάνωση».

5939519_2

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς είπε: «Πολύς κόσμος είδε την ομάδα που μας έχει κάνει περήφανους τα τελευτάει χρόνια. Πέρα από το αργυρό μετάλλιο, πήραν χρυσό μετάλλιο στο ήθος».

5939532
Τέλος, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στις πρώτες μου μέρες στο υπουργείο είχα την χαρά και την τιμή να υποδεχτώ τους πρωταθλητές του κόσμου, γιατί στις καρδιές μας είναι πρωταθλητές κόσμου».

5939522

5939533

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ