Λάδι μαλλιών - Ο σωτήρας τους το καλοκαίρι. Ποιο είναι το καλύτερο για κάθε τύπο μαλλιών; Για βαμμένα, φριζαρισμένα, αραιά ή ξηρά

Ταλαιπωρημένα μαλλιά; Βρείτε το ιδανικό λάδι μαλλιών για να τα κάνετε να λάμψουν!

Αν έχετε ξηρά μαλλιά, θα έχετε παρατηρήσει ότι κατά τους μήνες που υπάρχει υγρασία βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι τους μήνες που η αέρας είναι πιο ξηρός. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ξηρότητας των μαλλιών σας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό λάδι μαλλιών.

Μερικές σταγόνες από ένα ειδικό λάδι μέσα στο conditioner που χρησιμοποιείτε, όταν λούζετε τα μαλλιά σας, μπορεί να έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Το λάδι σφραγίζει τη δράση του conditioner ή της κρέμας μαλλιών. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απλώσετε το μείγμα απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν τη λάμψη και την όψη φρεσκάδας που επιθυμείτε.

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε το δικό σας τελετουργικό περιποίησης των μαλλιών σας

Η περιποίηση είναι σημαντική για να έχετε τα μαλλιά των ονείρων σας. Η ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσετε διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ένα πολύ σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι η θεραπεία λίπανσης των μαλλιών πριν το λούσιμο.

Οι Akash και Nikita Mehta, ιδρυτές της μάρκας περιποίησης μαλλιών Ayurvedic, Fable & Mane υποστηρίζουν ότι “Αφού υποφέραμε από τη δική μας απώλεια μαλλιών κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής περιόδου, επιστρέψαμε στις παιδικές μας τελετουργίες για τα μαλλιά, με επίκεντρο το λίπανση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Το κεφάλι είναι η κατοικία όλων των αισθητηρίων οργάνων και του νευρικού μας συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το λάδωμα των μαλλιών είναι μέρος μιας καθημερινής ρουτίνας. Η απλή αναλογία είναι να ποτίζεις τις ρίζες και να απολαμβάνεις τους καρπούς”.

Με απλά λόγια, αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι χρειάζεται να τοποθετείτε ένα λάδι μαλλιών πριν το λούσιμο, για να έχετε όμορφα και υγιή μαλλιά.

pixabay

Τι να προσέξετε πριν χρησιμοποιήσετε λάδι μαλλιών

Σύμφωνα με την Jen Atkin, ιδρύτρια του Quai, το λάδι μαλλιών προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη, καθώς επίσης προλαμβάνει το φριζάρισμα και προστατεύει από τη θερμότητα. Ωστόσο, πριν δοκιμάσετε ένα καινούριο λάδι, πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο της τρίχας των μαλλιών σας. Αν, δηλαδή, είναι λεπτή, μεσαία ή χοντρή. Επίσης καλό θα ήταν να γνωρίζετε και το φυσικό σχήμα του θύλακα της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι διαφορετικό λάδι χρειάζονται τα σγουρά μαλλιά που τείνουν να είναι πιο ξηρά και διαφορετικά τα λεπτότερα ίσια μαλλιά. Μην ξεχνάτε, βέβαια, να λαμβάνετε υπόψη και τη χημική επεξεργασία που έχουν υποστεί τα μαλλιά σας. Τα βαμμένα μαλλιά, για παράδειγμα, είναι συνήθως πιο στεγνά από το μέσο έως τις άκρες και χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση.

Ποια ευεργετικά συστατικά πρέπει να προσέχει κάθε τύπος μαλλιών

Τα πιο σγουρά μαλλιά θα ωφεληθούν από ένα λάδι χωρίς σιλικόνη, επειδή το λάδι θα προσφέρει ενυδάτωση και θα διεισδύσει στον άξονα της τρίχας. Το Ouai Rose Hair & Body Oil δεν περιέχει σιλικόνη. Περιέχει τρία διαφορετικά είδη λαδιού που είναι το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς, το αψίνθιο και το έλαιο καριτέ. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο ιδανικός για τις μπούκλες σας! Από την άλλη πλευρά, τα λεπτά μαλλιά ωφελούνται από τη χρήση ενός λαδιού με σιλικόνη, καθώς η σιλικόνη δημιουργεί μια ασπίδα από την υγρασία, κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά.

Ποιοι τύποι ελαίων λειτουργούν για διαφορετικούς τύπους μαλλιών

Έλαια όπως το λάδι καρύδας και το καστορέλαιο είναι κατάλληλα για πυκνά μαλλιά, καθώς θεωρούνται παχύτερα έλαια και μπορούν πιο εύκολα να επικαλύψουν την ξηρή τρίχα των πυκνών μαλλιών. Ωστόσο, αυτά τα λάδια δεν είναι κατάλληλα για τα λεπτά μαλλιά, τα οποία χρειάζονται ελαφρύτερα λάδια, όπως το λάδι jojoba. 

Η Laura Tudor, ιδρύτρια της εταιρείας περιποίησης μαλλιών Centred, υποστηρίζει ότι “Όσο περισσότερο αφήνετε ένα λάδι τόσο πιο ωφέλιμο μπορεί να είναι. Εάν έχετε πιο πυκνά μαλλιά, μπορεί να θέλετε να αφήσετε το λάδι να δράσει για μια νύχτα ή για αρκετές ημέρες, ενώ για πιο λεπτά μαλλιά μερικές ώρες μπορεί να είναι αρκετές. Προσωπικά μου αρέσει πολύ να εφαρμόζω ένα λάδι πριν από ένα μάθημα άσκησης, ξέρω ότι θα λούσω τα μαλλιά μου μετά”.

Τα καλύτερα λαδάκια για υγιή και δυνατά μαλλιά που λάμπουν:

1. OGX Renewing+Argan Oil of Morocco Penetrating Oil 100ml - £8.99

2. OIL SERUM - £32.00

3. Kérastase Elixir Ultime L'Original Hair Oil 100ml - £45.80

4. JVN Hair Complete Pre-Wash Scalp Oil 50ml - £25.00

5. OGX Renewing+ Argan Oil of Morocco Penetrating Oil 100ml - £8.99

6. Super Healthy Hair™ Seven Oil Hair Elixir - £35

7. MELANIN HAIRCARE MULTI-USE PURE OIL BLEND 237ML - £20.00

8. THE HAIR LAB by Mark Hill HYDRATING MOROCCAN ARGAN OIL 50ml - £7.99

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ