Χανιά: Προφυλακίστηκαν ο γιατρός και τρεις ακόμα για την εμπορία βρεφών

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για την εμπορία βρεφών στα Χανιά.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (14.08/2023), λίγο μετά τις 03:00, ολοκληρώθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Χανίων οι απολογίες των οκτώ που συνελήφθησαν, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στα Χανιά, η οποία επιδιδόταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών. Στην απολογία πήραν μέρος δυο ανακριτές και διήρκησε πολλές ώρες, καθώς είχε αρχίσει από τις 8 το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου.

Ποιοι κρίθηκαν προφιλακιστέοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ιατρός, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν μαία της μονάδας, βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ' επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Διαβάστε επίσης:Εξελίξεις στην υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Παύεται ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής - Με απόφαση Χρυσοχοΐδη

Δηλώσεις συνηγόρου 39χρονης από τη Ρουμανία

Ο Γιώργος Φρατζεσκάκης συνήγορος της 38χρονης γυναίκας από τη Ρουμανία και της 41χρονης βοηθού εμβρυολόγου, οι οποίες αφέθηκαν ελεύθερες ανέφερε ότι: «το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να γνωστοποιήσω μετά από αυτή την μαραθώνια απολογία είναι ότι πρόκειται για δικογραφία η οποία είναι πρωτόγνωρη για τα νομολογιακά δεδομένα στο νομό. Γεγονός που θεωρώ ότι προκάλεσε μια ιδιαίτερη δυσκολία σε όλους τους παράγοντες που συμμετείχαν στη διαδικασία και θεωρώ ότι για αυτό το λόγο δικαιολογείται η άσκηση δίωξης που περιλαμβάνει τόσο βαριά κακουργήματα. Η άποψη της υπεράσπισης είναι ότι οι κατηγορίες που έχουν ασκηθεί δεν στοιχειωθετούνται και εκτιμώ αν όχι στο δικαστικό συμβούλιο, σίγουρα στο ακροατήριο οι περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες θα καταπέσουν.

Σχετικά με την σημερινή απόφαση που αφορά τις δυο εντολείς μου που αφέθησαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους καθώς επίσης ότι ακόμα δυο κατηγορούμενες αφέθησαν ελεύθερες αποτελεί μια ένδειξη ότι το κατηγορητήριο αποδυναμώνεται ως ένα βαθμό και στη συνέχεια αυτής της δίκης τα πράγματα θα μπουν στην πραγματική τους διάσταση»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ