Φαράγγι Σαμαριάς: Χαροπαλεύει 45χρονος Ισπανός τουρίστας - Ακρωτηριάστηκε από κατολίσθηση - Είχε γίνει σεισμός

Μάχη με τη ζωή δίνει τουρίστας που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι Σαμαριάς στην Κρήτη.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 45χρονος Ισπανός τουρίστας, ο οποίος ακρωτηριάστηκε μετά από κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς. Η κατολίσθηση είχε προκληθεί από σεισμό που είχε προηγηθεί. Ο άνδρας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, με τους γιατρούς να λένε ότι έχει χάσει πολύ αίμα.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δενείναι δυνατό να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αφύπνισής του.

Το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου, για να αποφευχθεί κι άλλο δυσάρεστο γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός που είχε χτυπήσει την Κρήτη ήταν της τάξεως των 4,9 Ρίχτερ.

Το χρονικό του ατυχήματος

Όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου όταν ο 45χρονος διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του σημειώθηκε μεγάλος σεισμός έντασης 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρό του να καταγράφεται 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Σούγιας.

Εξαιτίας του σεισμού στο φαράγγι της Σαμαριάς προκλήθηκε κατολίσθηση βράχου, μέρος του οποίου έπεσε πάνω στον 45χρονος Ισπανό με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι του, στο σημείο πάνω από το γόνατο.

Άμεσα στήνεται από τις τοπικές αρχές μεγάλη κινητοποίηση για την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Χανίων ενώ σηκώθηκε ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει την αεροδιακομιδή.

Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο με τους γιατρούς να μην μπορούν να «σώσουν» το πόδι του.

Ο 45χρονος μετά την επέμβαση οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ