Michelle Obama: Τρυφερές ευχές για τα 96α γενέθλια της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Ρόζαλιν Κάρτερ - "Σας ευχαριστούμε για όλα" (φωτό)

Δείτε το who is who της

Η Μισέλ Ομπάμα εύχεται χρόνια πολλά στην Ρόζαλιν Κάρτερ!

Μέσα από μία κοινή τους φωτογραφία στο instagram, η πρώην Πρώτη Κυρία στέλνει τις ευχές της στην 96χρονη πλέον.

"Εύχομαι στη Rosalynn Carter για τα υπέροχα 96α γενέθλια! Υπήρξατε πηγή έμπνευσης για τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπηρεσία σας στη χώρα μας.", έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης της.

 

 

Το who is who της Ρόζαλιν Κάρτερ

Η Ελέανορ Ρόζαλιν Κάρτερ-Σμιθ (αγγλ. Eleanor Rosalynn Carter née Smith, 18 Αυγούστου 1927), είναι Αμερικανίδα αυτοβιογράφος και φεμινίστρια, που διατέλεσε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1977 έως το 1981, κατά την περίοδο της Προεδρίας του συζύγου της, Τζίμι Κάρτερ.

 

 

 

 

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στον Λευκό Οίκο, ήταν πολιτικά ενεργή, αφού συμμετείχε σε συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, αναλάμβανε δράσεις, καθώς και ήταν η στενότερη σύμβουλος του συζύγου της. Ύστερα από την θητεία των Κάρτερ, από τον Λευκό Οίκο, η ίδια συνέχισε τις δράσεις της, οι οποίες αφορούσαν κυρίως θέματα επάνω στην ψυχική υγεία, καθώς και στην φιλανθρωπία.

Προηγουμένως, διατέλεσε Πρώτη Κυρία της Τζόρτζια, από το 1971 έως το 1975.

 

 

Στις 7 Ιουλίου 1946, η Ρόζαλιν Σμιθ, παντρεύτηκε τον Τζέιμς "Τζίμι" Ερλ Κάρτερ τζούνιορ, στο Πλέινς της Τζόρτζια.

Έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά: τον Τζον Ουίλλιαμ "Τζακ" (γ. 1947), τον Τζέιμς Ερλ "Τσιπ" ΙΙΙ (γ. 1950), τον Ντόνελ Τζέφρεϊ "Τζεφ" (γ. 1952), καθώς και την Έιμι Λιν (γ. 1967)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ